De levandes stad (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2024-01-12
Förlag
Albert Bonniers förlag
Översättare
Pär Svensson
ISBN
9789100196844

De levandes stad E-bok

E-bok,  Svenska, 2024-01-12

Styckköp

150

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"... en insiktsfull socioekonomisk analys av Italien - och ett försök att förstå vad människor kan göra mot varandra och mot sig själva." Financial Times

"De levandes stad" är en dokumentärroman om ett brutalt italienskt mordfall, en resa längs den eviga stadens gator och en undersökning av människans mörkaste vrår.

I mars 2016 gick 23-årige Luca Varani en fruktansvärd död till mötes i en lägenhet i utkanten av Rom. Polisen hittade snabbt de två unga män som torterat och mördat honom. De kom båda från ansedda familjer och tycktes sakna motiv. Vad hade utlöst det extrema våldet? Ingen i deras närhet kunde tänka sig att de var kapabla till något sådant. Fallet skakade Italien och uppmärksammades internationellt. Nicola Lagioia, som skrev för tidningen La Repubblica, intervjuade släktingar och vänner till de inblandade, tog del av förhörsprotokoll och korresponderade med en av gärningspersonerna. Snart insåg han att han måste söka svaren genom en nedstigning i skuggstaden Rom, präglad av våld, droger och korruption.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Nicola Lagioia