Paradiset (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2021-11-12
Förlag
Albert Bonniers förlag
Översättare
Helena Hansson
ISBN
9789100197209
Paradiset (e-bok)

Paradiset E-bok

(9 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2021-11-12
79
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Tolvårige Yusuf skickas av sina fattiga föräldrar till kusten för att bo hos sin farbror Aziz, en förmögen köpman. Snart går det upp för den oskuldsfulle Yusuf att köpmannen inte alls är Yusufs farbror: i själva verket har han sålts som skuldslav av sin far. Så börjar livets hårda skola för Yusuf. Genom Yusuf får vi uppleva ett Afrika som präglas av stamstrider, vidskeplighet, sjukdomar och barnslaveri, men drömmaren Yusuf får också en skymt av paradisets portar av eld och vatten.

Paradiset är en mångbottnad, våldsam, vacker och märklig berättelse med ett poetiskt, skirt och avskalat språk, där perspektivet aldrig viker från den unga huvudpersonens sida. Den är fast förankrad i sin tid och sin miljö, en berättelse som ändå - eller just därför - är djupt allmängiltig.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Paradiset. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Färgstark, fängslande. Stor litteratur.
    BOF, 7 januari 2022

    En fantastiskt berättelse som tar läsaren med på en resa med färgstarka människoporträtt. Fantastiska miljöbeskrivningar. Stundtals en grym beskrivning av utsatthet, ensamhet.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Abdulrazak Gurnah