Efterliv (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
335
Utgivningsdatum
2021-12-08
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Helena Hansson
Originaltitel
Afterlives
Medarbetare
Ulmaja, Nina (form)
Dimensioner
210 x 140 x 29 mm
Vikt
436 g
SAB
Hce
ISBN
9789100197247

Efterliv

(25 röster)  |   Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2021-12-08
237
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Nobelpristagaren Abdulrazak Gurnahs senaste roman är en omskakande berättelse om krig och kärlek under 1900-talets första decennier.

Som liten flicka lämnas föräldralösa Afiya hos en avlägsen släkting när hennes äldre bror tar värvning hos de tyska kolonialtrupperna. Hon växer upp med en bildningstörst, men tvingas foga sig i kvinnans begränsade plats i samhället. Efter kriget återvänder inte brodern. Det gör i stället en annan ung man - Hamza - som såldes till krigsmakten av sin familj och har sårats svårt i kriget. Liksom Afiya kan han läsa, och de båda förälskar sig i varandra på avstånd.

Efterliv, den tredje boken av Gurnah att översättas till svenska, är en ömsint och stundtals gastkramande skildring av människor som kämpar för sitt eget värde i skuggan av kolonialismens världsordning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Efterliv
 2. +
 3. Vid havet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vid havet av Abdulrazak Gurnah (häftad).

Köp båda 2 för 476 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Efterliv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Läsvärd!
  Linn , 19 juli 2022

  Har bara läst om kolonialisterna i södra Afrika och fick därför en ny inblick hur Europas krig påverkat folket i Tyska Östafrika. Fina personbeskrivningar.

 2. I stil med Paradiset
  Gaj, 24 mars 2022

  Har inte hunnit läsa så mycket i den ännu! Den visar sig säkert vara lika bra som Paradiset som jag läst tidigare.

 3. Tveksam nobelpristagare
  Pär Nord, 17 januari 2022

  Efterliv ger en intressant, och säkert sann, inblick i hur det var att vara långt ner på samhällsstegen under första världskriget och åren runt det i det som först var tyska Östafrika och sedan blev Britiska östafrika/ Tanganyika. Det är detaljerat och insiktsfullt utifrån flera karaktärers perspektiv. Gurnah gör en mycket viktig insats genom att sprida kunskap om en tid och en plats som sällan eller aldrig beskrivits, varken för svenska eller internationella läsare. Men det är inte stor litt... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Abdulrazak Gurnah