Kanske jude (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2022-10-07
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100198749

Kanske jude E-bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2022-10-07

Styckköp

64

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Strax innan andra världskriget bryter ut anländer en ensam judisk pojke till Falun på flykt undan nazismen. Hela hans familj ska bli mördad och många år senare försöker hans dotter närma sig förintelsen genom samtal med en annan överlevare. Det blir en berättelse om hjälplöshet och ondska men också om medmänsklighet och om att hitta styrkan att gå vidare, trots att man vet att det värsta kan hända.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kanske jude. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Ännu ett judiskt minne - med rätt ställda frågor
    Jan Winter, 16 november 2022

    Genren är inte ny, varken att skriva om sitt ursprung eller, som i detta fall om sitt judiska ursprung. Det som gör denna välskrivna och tillgängliga bok läsvärd är dock att så mycket av minnessamlandet problematiseras. Det handlar inte bara om en pappa som egentligen inte ville berätta och motsättningen mellan att definiera sig själv respektive tillåta andra att definiera en. För nazisterna spelade det ingen som helst roll om judar såg sig själva just som det eller som något annat i första h... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner