Glasfåglarna (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
244
Utgivningsdatum
1997-05-01
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Dimensioner
177 x 110 x 17 mm
Vikt
145 g
SAB
Hc,Hc
ISBN
9789100564513
Glasfåglarna (pocket)

Glasfåglarna

roman

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 1997-05-01

Slutsåld

'Glasfåglarna' är, genom sitt levande och djupt personliga språk, en stark och känsloladdad roman. Den berättar om TåPelles familj och i fokus står den trettonåriga Nancy. En dag upptäcks en okänd väska gömd under vindstrappan. Nancy betraktar den med olust och skräck. Kan den ha någonting med inbrottet hos handlarn att göra? Är det möjligt att hennes älskade storasyster, Dora, är inblandad.
Det var så allting började. Det var så hennes liv tog en ny riktning. Nancy växer upp som yngst bland fem syskon i ett arbetarhem under trettiotalet. Hon är familjens iakttagare. Hon anar de skuggor i Doras liv som till sist blir tydliga, hon ser mammans kamp och pappans stora inåtvända sorg.

'Glasfåglarna' blev när den utkom 1996 Elsie Johanssons stora genombrott och älskades både av kritiker och läsare. Den följdes av 'Mosippan' 1998, som nomierades till Augustpriset, och nyligen utkom den tredje och avslutande delen om TåPellefamiljen, 'Nancy'
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Glasfåglarna. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. viktig bok om Folkhemmets bakgrund
  Jibring i Nyköping, 19 januari 2009

  Har nu inhandlat 4 exemplar för att ge till mina barnbarn och läsa högt för dem så att de får ta del av bakgrunden till folkhemmets uppkomst.

 2. Fängslande vardag
  Nillon, 21 oktober 2002

  En av de bästa böcker jag har läst. Läs även fortsättningen i "Mosippan" och "Nancy"!
  Elsie Johansson beskriver detaljrikt och kärleksfullt miljöer och personligheter. Man målar upp vyerna innanför ögonlocken och lever sig in i historien som egentligen speglar en ganska grå vardag i mitten av 1900-talet. Landsbygd, arbetarklass, strävsamhet och drömmar.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Glasfåglarna