Hohaj (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
294
Utgivningsdatum
1998-08-01
Utmärkelser
Svenska fotobokspriset
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Emilsson, Birgitta (form)
Dimensioner
179 x 110 x 20 mm
Vikt
170 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789100567958
Hohaj (pocket)

Hohaj

roman

(13 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket Svenska, 1998-08-01

Slutsåld

Till utmarkerna i Hohaj kommer hon vandrande, med en sorg som är på väg att äta sönder henne. Där korsar hennes spår en annan, förfluten berättelse. Den handlar om Aron, som en gång kom samma väg på flykt undan kriget och sig själv, och om den kuvade Inna som söker bryta sig loss ur sin fars tyranniska makt. Elisabeth Rynells roman nominerades till Augustpriset och belönades med bl.a. Aftonbladets litteraturpris och Sveriges Radios romanpris. en lyriskt laddad och mycket gripande växelsång om kärlek, sorg och saknad.Magnus Eriksson, Svenska DagbladetDetta är en sällsynt bok. Sällsynt i kraft och intensitet, men också i språklig skönhet.Lisbeth Larsson, Expressen... något av det vackraste kärlekspar jag träffat på i samtida svensk litteratur.Marie Peterson, Göteborg-Posten
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Hohaj. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En själslig resa i norrland
  Kristina Lundbäck, 20 september 2016

  Melankolin vilar starkt över denna välskrivna och starka berättelse. Jag dras in och vill läsa mer om det vackra i livet, om det mörka. Många tankar och känslor kommer upp och ibland förvånas jag. Rynells berättande är gripande, mycket gripande.

 2. Sååå stark och bitterljuv
  Peter, 3 november 2015

  Den som inte berörs av denna bok måste ha ett hjärta av sten. Boken är dessutom helt fantastiskt skriven rent språkligt. En njutning att läsa, en plågsam njutning.

 3. Hohaj
  Sten Schewenius, 6 oktober 2015

  Jag blev rekommenderad boken Hohaj av en litteraturvän. Jag delar inte min väns entusiasm eftersom boken i sin handling skildrar instängdhet och ofrihet i trånga miljöer. Den saknar dock inte helt litterarärt värde.

 4. En bok som berör själen
  Spanaren, 26 augusti 2015

  Språket det vackra prosaspråket är en njutning genom hela bokens ordström. Känslan att leva sig in sen förr och även nu är underbar. Kärleken är stark men hård och orättvis ibland. En bok som jag gärna skulle läsa om igen. Fullt pott med stjärnor/ kram

 5. Hohaj
  Golfänkan, 14 juli 2012

  Ett mycket vackert flyt i de båda parallella berättelsernas sorgsenhet. Jag tänker på Torgny Lindgren när jag läser. 4+ får romanen av mig.

Visa alla 5 recensioner

Bloggat om Hohaj