Mannen utan egenskaper I-II (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
798
Utgivningsdatum
1999-12-01
Upplaga
Ny utg.
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Irma Nordvang
Originalspråk
Tyska
Dimensioner
180 x 110 x 40 mm
Vikt
390 g
SAB
Hcef.01
ISBN
9789100570880

Mannen utan egenskaper I-II

1-2

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket, Svenska, 1999-12-01

Slutsåld

Robert Musil föddes i Österrike 1880. Han deltog i första världskriget som officer vid italienska fronten. Efter kriget bosatte han sig i Tyskland och arbetade oavbrutet på romanen som skulle bli hans ofullbordade livsverk, Mannen utan egenskaper. 1930 publicerades en första volym (motsvarande den första av de båda svenska pocketböckerna), följd av en andra 1932 (första halvan av andra pocketboken). Efter det nazistiska maktövertagandet 1933 lämnade Musil Berlin och slog sig ner i Wien. 1938 tvingades han att emigrera till Schweiz. Då hade Musils skrifter förbjudits i Tyskland och Österrike.
Robert Musil dog 1942 av ett slaganfall och lämnade efter sig tusentals sidor av utkast till en fortsättning på Mannen utan egenskaper. Ett urval av dessa texter ur kvarlåtenskapen avslutar den svenska översättningen av Mannen utan egenskaper, bland annat det lyriska kapitelutkastet En sommardags andhämtning som Musil arbetade med samma dag som han dog samt den beryktade skildringen av de älskande syskonens kärleks kortvariga fullbordan, "Resan till paradiset".
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mannen utan egenskaper I-II. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Omdöme om Mannen utan egenskaper
    Kerstin Viviann Cedergren, 17 februari 2014

    Mannen utan egenskaper

    Jag tycker böckerna är helt fantastiska. Kräver koncentration att läsa, men man ska ta sig den tiden och bara njuta. Jag brukar göra små noteringar i mina böcker för att kunna återvända till speciella partier att läsas om och jämföras - både med andra författares sätt att skriva och att fundera över i olika sammanhang. Det ger dubbel glädje! En stor författare.
    Kerstin Cedergren

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Mannen utan egenskaper I-II