Det Verkliga Livet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Trilogin om Therese Skårup (del 2)
Antal sidor
314
Utgivningsdatum
2000-01-01
Förlag
Albert Bonniers förlag AB
Originalspråk
Danska
Originaltitel
Det virkelige liv
Dimensioner
225 x 160 x 25 mm
Vikt
525 g
SAB
Hda.01=c,Hceda.01
ISBN
9789100570927
Det Verkliga Livet (inbunden)

Det Verkliga Livet

roman

Inbunden Svenska, 2000-01-01

Slutsåld

Den gravida tv-journalisten Therese Skårup har återvänt till Köpenhamn efter en riskfylld reportageresa i Ryssland. Otåligt väntar hon på att förlossningen ska komma igång. Så föder hon en dotter och aldrig hade hon kunnat föreställa sig den obeskrivliga glädje hon känner över detta älskade barn. Under den tid som följer får hon kämpa för att få ordning på sitt vuxenliv och sitt passionerade förhållande till Paul. Är det detta som är det verkliga livet, frågar hon sig när hon uppslukas av omsorger om det lilla barnet. Eller är det arbete och karriär?

Den andra, fristående delen i trilogin om Therese efter Thereses tillstånd är en kärleksroman om två människor som desperat försöker att skapa ett familjeliv de aldrig själva haft, men det är också en lysande skildring av den genomgripande förändring i en kvinnas liv moderskapet innebär.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Hanne-Vibeke Holst

Övrig information

Den gravida tv-journalisten Therese Skårup har återvänt till Köpenhamn efter en riskfylld reportageresa i Ryssland. Motvilligt flyttar hon ihop med Paul och inser att hennes singelliv faktiskt är slut. Hon väntar otåligt på den förestående nedkomsten. När det så äntligen blir dags infinner sig Paul ångerfull på BB i sista stund han har just blivit erbjuden ett jobb i Odense på en annan tv-kanal och måste börja pendla. Therese får en lång och svår förlossning och när det äntligen är över känns Paul nästan främmande för henne. Hon är bara full av förundran över det späda flickebarn som ligger vid hennes bröst.
Väl hemma igen uppslukas Therese av omsorger om den lilla dottern. Hon börjar alltmer känna en enerverande irritation över Paul. Han har ju lovat att i jämställdhetens namn hjälpa till med barnet, men nu är hans egen karriär viktigare och han kan inte heller hålla sig ifrån andra kvinnor under sitt pendlarliv mellan Odense och huvudstaden. När Paul dyker upp över veckoslutet och vill vara pappa, hämnas Therese och släpper inte in honom i gemenskapen med dottern. Hon går där hemma i morgonrock, hennes tidsbegrepp försvinner och barnets behov står i centrum. Bara andra kvinnor som fött barn kan förstå detta och Therese som tidigare befunnit sig i en mansdominerad medievärld känner en ny solidaritet med kvinnor och kvinnornas värld. Hon engagerar sig i Heidi, rumskamrat på BB, som hotas till livet av sin fästman och som så småningom flyttar in hos Therese. Och hela tiden kämpar hon för att få ordning på sitt vuxenliv och sitt trots allt passionerade förhållande till Paul. Men mest av allt kretsar livet kring detta lilla älskade barn. Är det det här som är det verkliga livet, frågar hon sig. Eller är det arbetet och karriären?
Den andra, helt fristående delen i trilogin om Therese Skårup efter Thereses tillstånd är en kärleksroman om två människor som desperat försöker att skapa ett familjeliv de själva aldrig haft, men framför allt är det en lysande beskrivning av den genomgripande förändring i en kvinnas liv moderskapet innebär. En enastående skildring av en förlossning får de flesta kvinnor som fött barn att känna igen sig. Dessutom finns ett stort persongalleri av släktingar, vänner, arbetskamrater, alla träffsäkert och inkännande beskrivna och med humoristisk distans. Det är underhållning på hög nivå hela tiden med en blinkning åt läsaren: ibland är ju livet banalt!
Romanens bästa avsnitt förlossningen, vardagen med barnet, Thereses rent fysiska motvilja till Pauls försök att återuppta sexlivet är så bra att man ryser Det är en överdådig kärleksroman om far, mor och barn och ett modigt bud på Den Stora Samtidsromanen.Information