Djävulsformeln : Roman (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
BONNIER POCKET
Antal sidor
424
Utgivningsdatum
2001-01-01
Förlag
Albert Bonniers förlag AB
Medarbetare
Petterson, Johan (form)
Dimensioner
180 x 105 x 26 mm
Vikt
240 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789100575625
Djävulsformeln : Roman (pocket)

Djävulsformeln : Roman

(1 röst)
Pocket Svenska, 2001-01-01

Slutsåld

''Man kan bara hoppas att den här studien i nutidsmänniskans seder och bruk överlever det ytliga intressets änglamakerskor.'' Dagens Nyheter

''Djävulsformeln innehåller passager som gör ont att läsa'' Expressen

Efter Den högsta kasten återkommer Carina Rydberg med en ny och ännu mer självutlämnande roman. Den utspelas i Stockholm, där hon dras in i ett erotiskt maktspel, och bland vår tids nomader på ett dykläger på Maldiverna. Carina Rydberg går här vidare i sin obevekliga rannsakan av spelet mellan människor. Och envisast skärskådar hon sina egna mest förbjudna önskningar - att vara orsak till andras olycka. Med hjälp av Djävulsformeln skapar hon i sin fantasi olika situationer, som en efter en manifesterar sig i verkligheten. Är det bara slumpens spel? Eller finns det något okänt, en främmande kraft, som driver verkligheten till den gräns där skillnaden mellan fiktion och realitet utplånas?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Carina Rydberg

  • Den högsta kasten

    Carina Rydberg

    Obeveklig och skoningslös mot andra, men också mot författaren själv. Sådan är Carina Rydbergs nya bok, som är öppet självbiografisk. Den tar sin början på en av Stockholms innekrogar, som till stor del är berättelsens scen. Där får hon impulsen t...

Recensioner i media

I Den högsta kasten häpnades vi över Rydbergs hudlösa ärlighet, hur hon utelämnade sig själv och sina vänner och till och med kallade alla vid sina rätta namn.
I Djävulsformeln gör hon det igen. Verkligheten är återigen bakgrunden för historien, och hämnden spelar en viktig roll. Även här följer vi en kvinna som är författare, bor i Stockholm, hänger i barer - och gör en långresa till ett land långt borta. Det är egentligen inte det intressanta. Det intressanta är att följa kvinnans tankar, strategier och handlingar. Hur hon tolkar omgivningens signaler, och hur hon ser konspirationer äga rum. De flesta skulle nog avfärda kärlekshistorien hon har med en känd svensk konstnär som en kortvarig flirt. Själv ser hon den som en del i en större sammansvärjning.

Bokens röda tråd känns lite tunn - utnyttjandet av Djävulsformeln, som kan orsaka andra människor olycka, och dödsfixeringen. Vistelsen i Maldiverna, där hon lär sig dyka, känns också mest som en utfyllnad för bokens verkliga centrum: livet i Stockholmsbarerna och den laddade kärlekshistorien mellan författaren och en konstnär.

Kortfattat kan man säga att läsa Carina Rydberg är som att gå på tjurfäktning. Man äcklas av själva spelet, lider med de som ofrivilligt tvingas delta, men kan ändå inte låta bli att fascineras av spelets uppsättning. Djävulsformeln är med andra ord väl värd en läsning!

Bloggat om Djävulsformeln : Roman