Tunnelseende (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
457
Utgivningsdatum
2002-10-01
Förlag
Albert Bonniers Förlag AB
Översättare
Nille Lindgren
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
Tunnel Vision
Medarbetare
Eyre, John (form)
Dimensioner
205 x 130 x 40 mm
Vikt
540 g
SAB
He.01=c
ISBN
9789100576066
Tunnelseende (inbunden)

Tunnelseende

roman

Inbunden,  Svenska, 2002-10-01

Slutsåld

Kvällen innan Andy ska gifta sig med Rachel ingår han ett vad som måste vara det mest urspårade han någonsin gjort. Han är lite nervös för bröllopet, han är lite full, och dessutom vet han att han skulle klara att åka genom Londons hela tunnelbanesystem inom ett dygn. Det vore fegt att inte ställa upp!

Rachel har länge stått ut med Andys nördiga intresse för tunnelbanan men nu har det gått för långt. Hur kan han sätta allt på spel mindre än ett dygn innan de ska gifta sig? Är det här ett tecken på att han inte vill?

Passet, kreditkorten, smekmånaden i Paris, Rachel - allt kan gå upp i rök och nu har han bara 20 timmar på sig ...

"Jag älskar den här romanen som är fylld med tankar om livet och kärleken och samtidigt spännande. Mycket skarpsinnig och rolig."

Bookseller

Keith Lowe är född 1970. Han jobbar som fackboksredaktör på ett engelskt förlag och bor i London.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Keith Lowe

Övrig information

"Jag ska kanske förklara att jag inte varit så uppmärksam mot Rachel de senaste dagarna ... Jag har haft ett omättligt behov att träffa folk - folk som inte är Rachel. Det har känts mer som att dö, än som att gifta sig ... Nu när ni känner till historien förstår ni hur svårt det var för mig att berätta om vadet med Rolf. Hon skulle aldrig ha förstått, inte på en miljon år."

Kvällen före Rachel och Andys bröllop ingår Andy ett vad som måste vara det mest urspårade han någonsin gjort. Han är lite nervös för bröllopet och lite full, och dessutom vet han att han skulle klara av att åka runt hela Londons tunnelbansystem på en dag. Det vore omanligt att inte ställa upp! Så Andy slår vad med sin kompis Rolf, som om möjligt är ännu mer insnöad på Londons tunnelbana. Nu måste han inom loppet av ett dygn åka till alla de 256 stationerna och hämta upp de saker han satsat - passet, kreditkorten, biljetterna till smekmånaden i Paris ...

Länge, kanske alltför länge, har Rachel stått ut med Andys nördiga intresse för tunnelbanan. Men den här gången har han gått för långt. Hur kan han sätta allt på spel för något så dumt knappt ett dygn innan de ska gifta sig? Hon blir arg, ledsen, besviken. Är det här ett tecken på att han inte vill gifta sig? Hur som helst, kommer han inte i tid till Pariståget blir det inget bröllop. Rachel orkar inte tjata mer.

När Andy tidigt i gryningen och med påtaglig baksmälla börjar sin resa, kastas han raskt tillbaka in i verkligheten. Kanske var detta inte en fullt så bra idé. Passet, kreditkorten, smekmånaden i Paris, Rachel - allt kan gå upp i rök. Bara 20 timmar har han på sig ...

Tunnelseende är en fascinerande roman om kärlek, vänskap och de konsekvenser en dimmig kväll på krogen kan få.

"Jag älskar den här romanen som är fylld med tankar om livet och kärleken och samtidigt mycket spännande. Mycket skarpsinnigt och roligt." (Bookseller)

"Den här romantiska komedin är antagligen redan på väg till Hugh Grant." (Kirkus Review)