Vinterns Och Julens Glädje (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2001-10-01
Förlag
Albert Bonniers förlag AB
Översättare
Kerstin Törngren Lind
Originalspråk
Norska
Originaltitel
Levende lys
Medarbetare
Löwe, Paul
Illustrationer
ill.
Dimensioner
300 x 230 x 15 mm
Vikt
854 g
SAB
Qcaa
ISBN
9789100576165
Vinterns Och Julens Glädje (häftad)

Vinterns Och Julens Glädje

mat, blommor och inspiration för årets mörkaste dagar

Häftad Svenska, 2001-10-01

Slutsåld

Vinterns och julens glädje är en nyskapande och vacker bok om julglädje, god mat och värmande traditioner. Vinterpicknick med hemlagade marshmallows, annorlunda julbord med smak av Asien, överraskande och vackert julpynt. Här får du inspiration till att med enkla medel skapa en personlig jul för din familj och dina vänner.
Boken är fylld med fantastiska bilder och tips om bland annat mat, paketinslagning, ljusdekorationer, blommor och annat som hör vintern och julen till.
Vinterns och julens glädje är trion Nina Dreyer Hensley, Jim Hensley och Paul Løves tionde bok. Deras välkända kokböcker har översatts till sex språk.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Recensioner i media

Målet med Vinterns och julens glädje är att ge idéer till att skapa nya och egna traditioner inför julfirandet. Och det lyckas den väl med. Den här boken är fylld av julstämning, och vackra inspirerande foton. Författartrion är bosatt i Oslo, och det är lätt att spåra de nordiska influenserna. Bilderna strålar av god smak, och sparsmakade detaljer.

Bland julpysseltipsen kan man nämna julgransstjärnan, som är gjord av glaspärlor på ståltråd. Den är lätt att göra, och glimrar vinterlikt i mörkret. Vi får även tips på hur man kan stöpa egna ljus i plåtburkar eller marockanska teglas. Vill man därtill ha en julig lukt, kan man lägga i kanelstänger runt kanten. Eller varför inte göra ljusänglar, genom att fästa dun på glasen...

Som alternativ till den traditionella julmaten ges det förslag på en del asiatiska rätter, men även nästan svenska rätter finns med på bordet. Eller vad sägs om köttbullar med vitlök och ingefära eller torsk med parmaskinka och tapenade?

Boken är uppdelad i olika kapitel där Ljus och doft, Vintermeny och Drycker är några av rubrikerna. Men även kort- och paketinslagning och kakor och konfekt ges gott med utrymme.
Den här boken befäster känslan av att den viktigaste tiden runt julen är förberedelsetiden. Den tid när man slår in paket och dricker glögg i lugn och ro. Och är man på jakt efter en sådan inspirationsbok, är det här ett utmärkt val

Övrig information

Till julen dukas skinkan, rödkålen och lutfisken fram, i fönstret hänger julstjärnan och ljusen i granen tindrar i kapp med barnens ögon. Julen är av tradition barnens och familjens högtid, men varför inte blanda de gamla traditionerna med nya uppslag? Vinterns och julens glädje är en inspirationsbok för den som vill skapa en annorlunda jul, men ändå låta den behålla sin klassiska festatmosfär.
Vinterns och julens glädje ger nya idéer till alla traditionella julsysslor: ljusstöpning, pyssel med pynt, paketinslagning, julkort, julblommor, mat- och drinktips och till olika dukningsförslag. Genom alla förslag ringlar nya dofter, oväntade smaker, annorlunda intryck och förslagen är dessutom enkla att genomföra.
Låt den här boken berika jultraditionen; bjud på en asiatisk varmrätt eller en italiensk julkaka, dekorera bordet med vackra snökristaller, stöp kryddljus som sprider doft av kanel, vanilj (eller vad man själv vill), gör egen julgransdekor av fotografier, skapa egna popupkort att skicka som julhälsning. Det här är en bok att inspireras av och som öppnar upp julen för oanade möjligheter.
Här presenteras så många förslag att det räcker till att värma upp hela det mörka vinterhalvåret med annorlunda dofter och intryck.

Vinterns och julens glädje är också i hög grad en fotobok med vackra och stämningsfulla bilder. Det är en bok man gärna bläddrar i och de mycket sinnliga bilderna blir en rik källa till inspiration.

Vinterns och julens glädje är Paul Løwes, Nina Dreyer Hensleys och Jim Hensleys tionde bok. Nina Dreyer Hensley och Jim Hensley är frilansfotografer med studio i Oslo. Paul Løwe arbetar som stylist, främst med mat och interiör och har en fast matspalt i den norska utgåvan av Elle interiör.
Trion står bakom flera artiklar som blivit publicerade i olika europeiska, asiatiska och australiensiska tidskrifter och magasin. De är nog mest kända för sina kokböcker, som blivit översatta till flera språk.