Kärlek, oliver och timjan (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
2001-01-01
Förlag
Albert Bonniers förlag AB
Medarbetare
Bergenström, Fanny, 1968-
Illustrationer
ill.
Dimensioner
259 x 196 x 28 mm
Vikt
1150 g
SAB
Qcaa
ISBN
9789100577209
Kärlek, oliver och timjan (inbunden)

Kärlek, oliver och timjan

mat för välbefinnande

Inbunden, Svenska, 2001-01-01

Slutsåld

MAT FÖR HARMONI OCH HÄLSA
Kärlek, oliver och timjan är en inspirerande kokbok som handlar om att äta smalare och lite bättre, komma i balans och få mycket mera ork.

KÄRLEK står för omtanke och matglädje. Att visa mer respekt för oss själva, för djur och natur. Att oftare välja grönsaker som odlats i harmoni med naturen, att äta mer fisk och mycket mer färsk frukt.

OLIVER står för det fina medelhavsköket med den välgörande olivoljan och dofter av rosmarin och solmogna tomater.

TIMJAN som är en av de kryddor vi använt i hundratals år står för det svenska och för våra traditioner i Skandinavien. Men det finns också några recept från Sydamerika och många idéer från Asien, där man verkligen kan konsten att laga spännande, vacker och hälsosam mat.

Här finns också idéer till fest, lite om kött men mer om att äta fisk, härliga vegetariska rätter, förslag till mat att ta med på picknick, nya brödrecept och många läckra desserter.
Kärlek, oliver och timjan med mat från flera världsdelar innehåller drygt 300 nya recept och 240 underbara färgbilder.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anna Bergenström

Recensioner i media

Om tanken på oliver, citroner och fetaost får det att vattnas i munnen, är denna kokbok den rätta. Tonvikten ligger på vegetarisk mat, men även fisk och lammkött finns med bland recepten. Rätterna är inte alls komplicerade, och tar man sig bara för att införskaffa ingredienser såsom färsk mynta, bulgurvete och bladpersilja så är resten lätt att fixa.
Är man trött på traditionella tillbehör som potatis och pasta, får man flera nya förslag. Couscous och vildris används som fullgoda alternativ. Bröden gör Bergenström vackrare och smakrikare genom att exempelvis använda fetaost och rucola i degen.

Jag provlagade Kikärtssalladen, och blev genast frälst. Ingredienser: Kikärtor, hackad bladpersilja och rödlöksringar. Och så häller man över en dressing med vinäger, olja och vitlök. Väldigt lätt!

Längst bak i boken finns ett minilexikon över mindre vanliga ord och uttryck som används i recepten. Det finns alltså ingen risk för att man ska känna sig dum om man inte vet vad nori eller pecorino är.