Den som vässar vargars tänder (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
370
Utgivningsdatum
2006-08-01
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Petterson, Johan (form)
Dimensioner
220 x 140 x 30 mm
Vikt
560 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789100578237
Den som vässar vargars tänder (inbunden)

Den som vässar vargars tänder

roman

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2006-08-01

Slutsåld

"Obegripligt hur det började. Men när han tänkte efter var det som om det inte hade någon början, som om allt varit självklart och skoningslöst.
Som om de varit utvalda.
Det var så hon brukade säga: du och jag. Det är vi. Ingen annan kan förstå oss."

Någonstans började det ju ändå, för tvillingsyskonen Jannis och Sonya, så oupplösligt sammansvetsade genom de kränkningar de utsatts för under uppväxten. Var det med deras föräldrar det startade, Torsten och Malena, vars kärlek blev farlig och fel redan innan barnen föddes?
Nu är Jannis och Sonya vuxna, och efter att Jannis misslyckats med att skapa sig en tillvaro på egen hand lever han åter tillsammans med sin syster. Är hon en ond människa, eller bara besynnerlig? Allt han vet är att han inte klarar sig utan henne. De driver ett café i en by vid havet, och bland gästerna finns en ensamstående kvinna med en dotter i elvaårsåldern. Mellan Jannis och Sonya sätts ett kusligt spel igång, med kvinnan och flickan som ovetande deltagare, och det drama som någonstans börjat börjar om och går mot sin isande fullbordan.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Den som vässar vargars tänder. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Suverän
    Marina, 29 september 2007

    Jag - en helt vanlig kvinna - fastnade verkligen i denna bok. Den innehöll det mesta utom gapskratt. Ser fram emot nästa bok av Carina. Förhoppningsvis i samma anda som denna bok.

  2. Nästan för otäck för bokhyllan!
    mirre, 27 augusti 2006

    Historien om tvillingparet Yannis och Sonya är grym. Berättelsen griper tag ganska fort och visst är Carina Rydberg en av favoritförfattarna men....här känns det nästan som om hon tagit i lite fööör mycket. Slutsidorna fick mig att hålla i boken med vitnande knogar och jag som aldrig är mörkrädd hoppade plötsligt till för minsta ljud. Den som vässar vargars tänder kommer garanterat att förstöra din nattsömn ett tag fram över...Hemsk. Men bra.

Visa alla 2 recensioner

Recensioner i media

"Man skulle kunna invända att inget av det här är originellt, varken teman eller slutsatser. Ändå blir resultatet något alldeles enastående, som saknar motstycke i svensk samtidslitteratur."
Dagens Nyheter

Bloggat om Den som vässar vargars tänder

Övrig information

"Obegripligt hur det började. Men när han tänkte efter var det som om det inte hade någon början, som om allt varit självklart och skoningslöst. Som om de varit utvalda. Det var så hon brukade säga: du och jag. Det är vi. Ingen annan kan förstå oss." Någonstans började det ju ändå, för tvillingsyskonen Jannis och Sonya, så oupplösligt sammansvetsade genom de kränkningar de utsatts för under uppväxten. Var det med deras föräldrar det startade, Torsten och Malena, vars kärlek blev farlig och fel redan innan barnen föddes? Nu är Jannis och Sonya vuxna, och efter att Jannis misslyckats med att skapa sig en tillvaro på egen hand lever han åter tillsammans med sin syster. Är hon en ond människa, eller bara besynnerlig? Allt han vet är att han inte klarar sig utan henne. De driver ett café i en by vid havet, och bland gästerna finns en ensamstående kvinna med en dotter i elvaårsåldern. Mellan Jannis och Sonya sätts ett kusligt spel igång, med kvinnan och flickan som ovetande deltagare, och det drama som någonstans börjat börjar om och går mot sin isande fullbordan.