Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
444
Utgivningsdatum
2023-04-24
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
225 x 145 x 34 mm
Vikt
520 g
SAB
Ncciz Luleälven,Ncchz Luleälven,Lz Hentati, Jannete
ISBN
9789100800901

Älven i mig

(13 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-04-24
249
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
"Älven i mig" följer den resa författaren gör längs Lule älv, i ett försök att hitta hem. Undervägs ger sig älvens historia och samtida spänningar till känna. Det handlar om den svenska vattenkraften. Om utveckling och exploatering, minne, makt och ansvar. Och om det som ständigt rör sig: tiden, livet, kärleken. Det blir till en berättelse om hur det som ger ljus också kan leda till mörker.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Älven i mig
 2. +
 3. Landet utanför : Sverige och kriget 1943-1945

De som köpt den här boken har ofta också köpt Landet utanför : Sverige och kriget 1943-1945 av Henrik Berggren (inbunden).

Köp båda 2 för 513 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Älven i mig. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Underbar
  Maria (Stockholm), 6 oktober 2023

  Den här boken är det bästa jag läst på länge! Den berättar historien om älvarnas utbyggnad, och ambivalensen i att människor fördrivs från sina marker samtidigt som vi alla vill ha och kräver mer och mer el till alla våra prylar.
  Parallellt berättar hon även om sig själv och relationen med sin man.
  Läs!

 2. Läs!
  Emy, 13 september 2023

  Som barn satt jag på pappas axlar och kämpade för att rädda de sista outbyggda älvarna i Jämtland. Länge har jag tänkt att någon måste berätta om all den här smärtan som finns i landet, efterverkningarna av de fruktansvärda övergrepp på natur och människor som begicks när älvarna byggdes ut. Här är den nu,
  Den här boken går rakt in i min själ. Vacker, smärtsam och otroligt skickligt berättad. Rekommenderas varmt.

 3. Älven i mig
  Maja, 2 augusti 2023

  Jag har mina rötter i området. Boken talar till mig på ett speciellt sätt. Så många frågor som blir besvarade, så mycket jag inte visste och så många känslor som blir bekräftade.
  Rakt på sak, som man uttrycker sig där uppe. Tack för en givande lässtund och för en bok som jag ofta tänker tillbaka på.

 4. Älven
  HB, 2 juli 2023

  Mycket läsvärd bok speciellt om man tidigare vandrat i samma fotspår. Det som saknas är nog några kator som visar alla orter mm.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Jannete Hentati