Din tid kommer (inbunden) Spara 20%
På topplistor
Ingår i kampanjer:
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
345
Utgivningsdatum
2024-04-19
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Ceken, Michael (form)
Dimensioner
225 x 145 x 28 mm
Vikt
537 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789100801045

Din tid kommer

(10 röster)  |  Läs 8 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2024-04-19
199 249 Du sparar 50 kr!
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Falkenberg 1993. En okänd flicka hittas död i ett vattendrag i gränstrakterna mellan Halland och Småland. Sannolikt har hon hållits inspärrad, men i övrigt är spåren svårtydda.

Kommissarie Björling är från trakten, Johanna är utredare från Rikskrim, och tillsammans börjar de samarbeta med utredningen. Men båda är påverkade av händelser som de helst inte vill prata om. Han har nyss blivit änkling, hon bär på sår från uppväxten och har nu återvänt till orten hon flydde kort före studenten. Så försvinner Björlings dotter under en campingtur med pojkvännen - och allt ställs på sin spets.

"Din tid kommer" är Carl-Johan Vallgrens stämningsfulla återkomst till romanen, en existentiell kriminalberättelse från en av våra stora berättare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Din tid kommer
 2. +
 3. Skaparen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skaparen av Jonas Moström, Arne Dahl (inbunden).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Din tid kommer. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ett mästerverk!
  Katarina, 7 maj 2024

  En otroligt spännande kriminalhistoria som är svår att lägga ifrån sig, sällsn längtat så efter att få fortsätta att läsa! Intressanta karaktärer, inga trådar tappas bort, väldigt otäck och välskriven!

 2. Hur är det möjligt
  Morse, 4 maj 2024

  att denna bok får lovord. Språket är ju tunt och stereotypt. Handlingen fullständigt oengagerande. Upplösningen? Tja, vad ska man säga? Det snällaste blir "en flopp".

 3. Språkrik och spännande roman om ett brott

  Din tid kommer är en språkrik, spännande och skrämmande roman om ett brott. Vi får bekanta oss med kommissarie Björling och utredaren Johanna som ska arbeta med ett brott där en flicka har hittats död vid gränsen mellan Halland och Småland. Under tiden som dom utreder brottet försvinner Björlings dotter och hennes pojkvän och spänningen vrids upp på max.

  Vi rör oss i Falkenberg med omnejd, året är 1993, och som jag känner igen Falkenberg i beskrivningarna. Jag hissnar flera gånger u... Läs hela recensionen

 4. En bladvändare av rang!
  Kristin Haglund, 19 april 2024

  Kriminalromanen "Din tid kommer" av Carl-Johan Vallgren är en bladvändare av rang! Berättelsen är mörk och otäck men det går ändå inte att släppa taget om boken. Författaren väver skickligt ihop berättelsen som även är oförutsägbar. Språket flyter lätt och kapitlens längd är anpassad för att fånga in och hålla kvar läsaren. Karaktärerna har ett djup som fängslar och berör, och jag väntar nu med andakt på en uppföljare.

 5. Så bra
  Jessica , 14 april 2024

  Spännande från första stund! Hade svårt att släppa boken, ville fortsätta läsa för att få veta mera. Rekommenderar verkligen både boken och författaren. Välskriven!

 6. Spänningen är olidlig..
  Cilla, 14 april 2024

  Karaktärerna, miljöbeskrivningarna och livsödena som är i boken gör att den är svår att släppa, man vill veta mer samtidigt som man inte vill.
  Morden löser av varandra och det är svårt att själv försöka lösa mordgåtan.
  Ångesten kryper i mig när jag följer kommisarie Björlings försök att hitta sin försvunna dotter.
  Fantastisk bok, rekommenderas varmt.

 7. En fullträff
  Enboknagrakopparte (Jönköping), 14 april 2024

  Den griper tag i mig från första sidan. Mystik, spänning och ett obehag. Jag måste läsa vidare!

  Det mörka, mystiska och obehagliga i texten griper tag i mig från första sidan. Historien fortsätter ringla sig fram på samma sätt. Det finns en stämning som känns i kroppen. Det är oerhört välskrivet. Texten på bokens framsida - "en roman om ett brott", stämmer verkligen. Det här är en snyggt sammansatt roman med spänning. Det är korta kapitel och vi växlar mellan olika perspektiv. Spänni... Läs hela recensionen

 8. Årets deckare?
  Ing-Britt, 7 april 2024

  Jag hade höga förväntningar på denna deckare, vilka till största delen infriades.
  Författarens språk har hög nivå och beskrivning av miljöer och natur blir i det närmaste poetisk ibland.
  Intrigen är ju i och för sig vanligt förekommande i deckare, med försvunna flickor som hålls inspärrade, och poliser med tungt bagage, men författaren lyckas ändå höja nivån på berättelsen, både.pga språk och form, och jag hade svårt att släppa boken.

  Detta är en klar kandidat till årets dec... Läs hela recensionen

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Carl-Johan Vallgren