Nostalgia (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
395
Utgivningsdatum
2023-01-11
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Inger Johansson
Originaltitel
Nostalgia
Medarbetare
Ulmaja, Nina (form)
Dimensioner
216 x 139 x 24 mm
Vikt
505 g
SAB
Hce
ISBN
9789100801298

Nostalgia

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2023-01-11
259
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Nostalgia är en stor roman bestående av fem längre berättelser, till synes fristående, men sammanlänkade med ett slags drömmens logik. I den inledande berättelsen möter vi en otursförföljd spelare i mellankrigstidens Bukarest. Men när han vill göra slut på livet genom att börja spela rysk roulett vänder allt: han drabbas av osannolik tur. I den andra berättelsen får ett gäng gatpojkar i sextiotalets Bukarest en ny ledargestalt när den allra klenaste och magraste av dem alla klättrar upp i en fabriksskorsten. Efter det blir hans gruppens obestridde ledare, och han börjar snart formulera en etik som kan komma att förändra deras liv i grunden. Men allt förflyktigas; i Nostalgia kan verkligheten hela tiden förvandlas till dröm, allt kan visa sig ha varit en chimär. Minnen av kärlek blandas, förvandlas och förgrenas. En grupp unga flickor gör en sagolik underjordisk upptäckt. En arkitekt blir besatt av de musikaliska möjligheterna i bilens signalhorn. Någonstans blickar en liten pojke ut genom ett tredelat fönster. Och överallt skymtar också förtryckets ansikte.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nostalgia
  2. +
  3. Melancolia

De som köpt den här boken har ofta också köpt Melancolia av Mircea Cartarescu (inbunden).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Nostalgia. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Svår bok
    Kjell Månsson, 15 februari 2024

    Oklart varför boken är hyllad, om den nu verkligen är det. Meningar staplas på hög utan det leder någonstans. Förväntningarna stiger men det faller platt ihop. Jag blir inte ens nyfiken på om han drömmer eller inte.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Mircea Cartarescu