Den blodiga jorden : Europa mellan Hitler och Stalin (storpocket)
Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
567
Utgivningsdatum
2023-01-05
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Margareta Eklöf
Originaltitel
Bloodlands
Medarbetare
Kühlhorn, Sigge (form)
Dimensioner
207 x 132 x 38 mm
Vikt
495 g
SAB
Ka,Koafh-a.54
ISBN
9789100801496

Den blodiga jorden : Europa mellan Hitler och Stalin

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Storpocket,  Svenska, 2023-01-05
141
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vår historieskrivning är i bästa fall en produkt av det kollektiva minnet. Otaliga hyllmeter har ägnats Förintelsen men frånvaron av de östeuropeiska judarnas vittnesmål, bland många andra, diskuteras sällan. Ändå var östra Europa i större utsträckning än vad vi i allmänhet tänker oss skådeplatsen för 1900-talets två skräckvälden. Merparten av Europas judar levde i områden där Hitlers och Stalins planer överlappade varandra, där Wehrmacht och Röda armén stred och där tysk och sovjetisk säkerhetstjänst koncentrerade sina styrkor.

I centrum för "Den blodiga jorden" står de människor som dödades, inte i krig eller till följd av krig, utan avsiktligt, av politiska skäl. Tidpunkten är 1933-1945, den tolvårsperiod då både Hitler och Stalin är vid makten, och platsen Östeuropa - nuvarande Polen, Vitryssland, Ukraina och baltstaterna. Genom att sammanföra och studera de enskilda ländernas historieskrivningar visar författaren på blinda fläckar i vår gemensamma historia. Ny kunskap som med all önskvärd tydlighet visar att uppgörelsen med det förflutna ännu ligger framför oss.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den blodiga jorden : Europa mellan Hitler och Stalin
  2. +
  3. Om tyranni : tjugo lärdomar från det tjugonde århundradet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Om tyranni : tjugo lärdomar från det tjugonde å... av Timothy Snyder (häftad).

Köp båda 2 för 363 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den blodiga jorden : Europa mellan Hitler och Stalin. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En grundläggande historielektion
    Henry Ståhle, 9 maj 2023

    Det jag saknat i alla år får jag lära mig när jag läser denna skakande, fascinerande och fantastiska bok. Timothy Snyder är en mycket god berättare och äger en djup kunskap som är oerhört viktig att känna till. Läs den!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Timothy Snyder