Gruppen (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (319.4 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Livia Millhagen
Utgivningsdatum
2023-11-23
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100803476

Gruppen Ljudbok

(76 röster)  |  Läs 7 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2023-11-23

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Hanna kommer till Madrid för att arbeta på Pradomuseet och allt i staden är inbjudande och förföriskt. En kväll träffar hon en grupp färgstarka unga svenskar som bestämt sig för att maximera sin tid i metropolen, som ägnar varje het sommarnatt åt att krama musten ur livet. Hanna dras till deras förtrollade krets, ivrig att få deras bekräftelse. Men de har resurser som hon inte har och efter hand fastnar hon i en härva av lögner och dubbelspel som riskerar att få fruktansvärda konsekvenser. Kommer de inse vem hon egentligen är?

"Gruppen" är en febrig och gastkramande psykologisk roman om tillhörighet och utanförskap, drömmar och besatthet. Det är Sigge Eklunds första roman sedan den uppmärksammade "In i labyrinten" från 2014.

"Vad gör Sigge Eklund i en tid när nästan alla skriver utvecklingsromaner? Han ger oss en slukvänlig berättelse om osunda men inte orimliga begär, som just för att den saknar tydlig kritisk udd skapar en intressant förvirring kring vad framgång och äkthet faktiskt är."

Lyra Ekström Lindbäck, Expressen

"Sigge Eklund är på många sätt en skicklig berättare och visar ännu en gång prov på psykologisk skärpa. Men 'Gruppen" är också en roman om klasstillhörighet. Ett återkommande inslag är överklassens attityder och konkreta maktmarkörer och Hannas ständiga känsla av underlägsenhet gentemot de andra, dem som hon försöker att efterlikna [...] allt svårare att lägga ifrån sig, och utgången är befriande osäker ända fram till slutet."

Torun Börtz, Borås Tidning

"Hans personporträtt är inkännande och oförlåtande på samma gång, och sökarljuset sveper över det vi inte vill kännas vid hos oss själva: att vi är för hungriga efter kontakt, ibland så att vi vill sluka, eller bli, de människor på vilka vi projicerar vår längtan. Att det kanske inte är sant att vi vill 'vara bra människor'. Inte hela tiden."

Martina Montelius, Göteborgs-Posten

"För att läsa Eklund bör man glömma mediepersonen och koncentrera sig på verket. Faktum är att han är en bra författare: stilistiskt säker och med en förmåga att skapa stämningar med prosan och ett dramatiskt sug i berättelsen."

Oline Stig, Sydsvenskan

"Smidig underhållning, och det är sannerligen inget man snyter ur näsan."

Jenny Teleman, Kulturnytt SR

"Själv uppskattar jag att få dras in i en fängslande berättelse utan de egoältande drag som har kommit att dominera den svenska samtidslitteraturen utanför bästsäljarlistornas krim och romance [...] storartad underhållning."

Kristian Ekenberg, Gefle Dagblad
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Gruppen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fängslande
  Kiri, 18 mars 2024

  Flashback till 90 talet och Per Hagmans böcker. Kunde inte sluta läsa, trots det lugna tempot och brist på egenlig spänning ville man vidare.

 2. Jättebra men skulle inte kalla dem gastkramande
  Li, 27 februari 2024

  Jättebra och lättläst men skulle inte kalla den gastkramande, som film skulle den nog vara kanske vara mer är det hållet.

 3. Intetsägande och amatörmässig
  Oscaronsson (Uppsala), 11 februari 2024

  Känns som slöseri att spendera tid med denna bok när det har skrivits så mycket bra litteratur genom åren.

 4. Spännande och oförutsägbar
  Isabelle, 7 februari 2024

  Läs den bara! Spännande, frustrerande med en oväntad twist! Överträffade förväntningarna

 5. Välskriven
  Janesusanne, 4 januari 2024

  Välskriven och spännande bok som drar in mig som läsare med hull och hår.

 6. Välskriven.
  -, 26 december 2023

  Välskriven roman om några drömmare som faller ned i brott och missbruk.

 7. Rekommenderas varmt!
  Christian, 10 december 2023

  Mycket välskriven och spännande bok! Bra story och håller tempot högt hela tiden!

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Sigge Eklund