Stängd gitarr; Båthuset; Flasksamlaren (storpocket) NY
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
428
Utgivningsdatum
2024-05-09
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Steve Sem-Sandberg
Originaltitel
Stengd gitar; Naustet; Flaskesamlaren
Dimensioner
205 x 130 x 25 mm
Vikt
343 g
SAB
Hcedb.01(s)
ISBN
9789100805746

Stängd gitarr; Båthuset; Flasksamlaren

Storpocket,  Svenska, 2024-05-09
150
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    139
Visa alla 1 format & utgåvor
Nobelpriset i litteratur 2023

Tre av Jon Fosses tidiga romaner samlade i en volym. Med Stängd gitarr, Båthuset och Flasksamlaren introducerades Fosse för den svenska publiken. Hans formmedvetna, musikaliska prosa och hans förmåga att tränga djupt in i människors medvetanden, alltid med ett socialt inkännande perspektiv, framträder i all sin subtila kraft redan här.

Stängd gitarr (1985)

I denna suggestiva roman får vi följa en ung kvinna under ett knappt dygn av hennes krisdrabbade liv. Utan utbildning och med ett av en olycka delvis vanställt ansikte har hon hamnat i en större norsk stad med sitt barn som hon själv har hand om. När hon en morgon kliver ut i farstun går dörren i baklås. I lägenheten ligger hennes drygt ettårige son ensam. I panik flyr hon från bostadsområdet och börjar planlöst driva runt, medan hennes förvirring växer.

Båthuset (1989)

På sitt vindsrum i föräldrahemmet sitter berättaren och skriver ned de händelser som utspelats under den gångna sommaren. Hans bäste barndomsvän har varit på besök i hembygden. Men en oförlöst svartsjukeepisod från tonåren har hela tiden stått emellan dem och blossar upp på nytt. Vad som hänt är - på ytan - inte särskilt mycket. Men han vet att den en gång möjliga fristaden i livet, med dess drömmar om närhet och konstnärskap, nu är ouppnåelig.

Flasksamlaren (1991)

Längs storstadens gator vandrar en ensam man utan tillflyktsort. Något plågar honom svårt, något som har att göra med hans förhållande till omvärlden - kvinnor, bekanta, föräldrar. Han närmar sig människor och glider omedelbart ifrån dem. Kvar inom hans synfält blir bara en nattlig flasksamlare, en lodis med alla tecken på utslagenhet. Men dennes blick kan han inte befria sig ifrån.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Stängd gitarr; Båthuset; Flasksamlaren
  2. +
  3. Morgon och kväll

De som köpt den här boken har ofta också köpt Morgon och kväll av Jon Fosse (inbunden).

Köp båda 2 för 369 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jon Fosse