Ett nytt namn : Septologin VI-VII (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (265.0 MB)
Språk
Svenska
Serie
Septologin (del 3)
Inläsare
Reine Brynolfsson
Utgivningsdatum
2023-12-20
Utmärkelser
Nobelpriset
Förlag
Albert Bonniers förlag
Översättare
Lars Andersson
ISBN
9789100805784

Ett nytt namn : Septologin VI-VII Ljudbok

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2023-12-20

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Nobelpriset i litteratur 2023

I den tredje och sista delen av Jon Fosses prisbelönta storverk "Septologin" närmar det sig julafton. Asle känner sig kraftlös men är färdig med sin målning, och för första gången har han tackat ja till att fira jul med grannen Åsleik och hans syster Guro. Han tar med sig hunden och kliver på Åsleiks båt som ska ta dem till systern. Genom tillbakablickar följer vi vuxenlivet för Asle och hans vän med samma namn, som även han är konstnär. Asle möter den stora kärleken i Ales och finner genom henne den katolska tron, får ställa ut på galleri och kan leva på att måla alla de bilder som finns inuti honom. Den andre Asle gifter sig också, men bröllopet slutar i tragedi. Hans liv ser alltmer annorlunda ut än Asles; det som förenar dem är drickandet.

"Septologin" är en serie om sju romaner som utges i tre band. De utgår alla från den åldrande änkemannen och konstnären Asle. Under en tur till Bjørgvin ser han sin vän Asle ligga ute i snön - han har kollapsat av alkoholmissbruk och blir inlagd på sjukhus. Septologin är en berättelse om konst, Gud, alkoholism, vänskap och tiden som går. Det handlar om döden, men också om vad det vill säga att vara i livet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ett nytt namn : Septologin VI-VII. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mäktig och magisk
    Kerstin Olofsson, 23 april 2024

    Stark läsupplevelse. Lämnar läsaren i förundran. Imponerande författarskap och skaparkraft.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jon Fosse