Exit : min väg bort från nazismen (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
281
Utgivningsdatum
2000-08-01
Upplaga
01
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Mattsson, Janne, 1940-
SAB
Lz Lindahl, Kent,Ocgg-c,Ocgg,Lz
ISBN
9789113008264
Exit : min väg bort från nazismen (inbunden)

Exit : min väg bort från nazismen

Inbunden Svenska, 2000-08-01

Slutsåld

Kent Lindahl var aktiv nynazist i tio års tid, blev god vän med många ledande nynazister och fick själv en betydande position. Efter att ha dömts till fängelse för misshandel hamnade han i en personlig kris och lämnade den nazistiska rörelsen. Kent leder idag projektet Exit, som tar hand om avhoppade nynazister.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Rörelser i rörelse : en bok om föreningars, förbunds och organisationers utveckling

    Andreas Hagström, Lars Hogedal, Kent Lindahl, Peter Olsen

    För föreningar, förbund och organisationer Rörelser i rörelse är en konkret och användbar bok om föreningars, förbunds och organisationers utveckling. Den är perfekt både som inspirationskälla, tankeväckare eller en metodhandbok. Ett antal organis...

  • Gåtan Thomas Quick

    Janne Mattsson

    Den 2 oktober 1994 ringde journalisten Janne Mattsson på porten till den slutna avdelningen 36 på Säters sjukhus. Sedan dess har han regelbundet samtalat och brevväxlat med Thomas Quick. Janne Mattssons inträngande skildring av en seriemördares ta...

Recensioner i media

I tio år var Kent Lindahl en aktiv svensk skinnskalle, nazist och "nationell". Han genomlevde ett decennium av hat, misshandel, drogmissbruk, bristande verklighetsanknytning och fängelsestraff. Efter påtryckningar från flickvännen och en terapeut bestämmer han sig för att lämna nazismen, och till slut även knarkandet och sin kriminella "karriär".

Idag leder Kent Lindahl projektet Exit i syfte att hjälpa unga killar och tjejer att lämna den nazistiska rörelsen, och kanske räddas deras, och andras liv. Det här är hans egen nakna berättelse om hur en skinnskalle och nazist upplever sig själv och sin omgivning samt hur nazismen lever mitt ibland oss i dagens Sverige. Det är en skrämmande värld som porträtteras, men porträttet är nödvändigt för samhällets förmåga att kunna hantera nazistiska och likartade extremrörelser. Exit är skriven i samarbete med journalisten Janne Mattson.