Nej, det är en snöklump (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
60
Utgivningsdatum
2002-01-01
Upplaga
1
Förlag
P. A. Norstedt & söner
SAB
Hc.01
ISBN
9789113009872

Nej, det är en snöklump

Häftad,  Svenska, 2002-01-01
159
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Nej, det är en snöklump handlar om en outsider, en flicka som är lite på kant med hela tillvaron. Villius pepprar sitt språk med attityd, men det finns något väldigt sorgligt bakom både huvudpersonens attityd och berättelse. Boken utspelar sig under en bilfärd till Öland. Men här finns också korta tillbakablickar om akademikerföräldrarna, pojkvännerna, hångel och ensamhet. Den enkla stilen är skenbart naiv med en absurd och ironisk humor.
"Det handlar om att varje erfarenhet blir viktig därför att man inte har någon erfarenhet. Om att ha koll och att inte ha koll. Om saker som är jobbiga. Om ett ensamt hål", skriver Sara Villius själv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nej, det är en snöklump
  2. +
  3. Paradis

De som köpt den här boken har ofta också köpt Paradis av Sara Villius (inbunden).

Köp båda 2 för 258 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sara Villius

Recensioner i media

Sara Villius är född 1976 och bor i Stockholm. Tillsammans med formgivaren Fredrik Nilsson driver hon bokförlaget Ink som inriktar sig på ung svensk litteratur. Förlaget har bland annat givit ut den uppmärksammade antologin "Tittut!"
Nu har även Sara Villius egen debutroman Nej, det är en snöklump kommit ut på Norstedts. I boken möter vi en ung kvinna som tillsammans med en man bilar till Öland. I korta prosastycken berättar kvinnan om resan, men också om tusen andra saker. Om hur det kommer sig att akademiker har damm i hörnen medan överklassen och arbetarna har det välstädat. Om hångel och one night stands. Om varför det borde vara dödsstraff för killar i flanellskjorta. Om hur det är att sitta ensam på helgerna och i ren desperation ringa upp gamla pojkvänner och sen få skämmas över det. Minnen, iakttagelser och funderingar blandas till en text fylld av attityd, ironi och självförtroende. Samtidigt anar man att kvinnan kanske inte alltid har så stor koll som hon ger sken av att ha. Nej, det är en snöklump är en bitsk och frispråkig roman som ofta är rolig och alltid överraskande.