Sjung Som En Fågel : Kriminalroman (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Elina Wiik (del 2)
Antal sidor
301
Utgivningsdatum
2002-03-01
Upplaga
01
Förlag
Norstedts Förlag
Dimensioner
215 x 142 x 23 mm
Vikt
525 g
SAB
Hc
ISBN
9789113010328
Sjung Som En Fågel : Kriminalroman (inbunden)

Sjung Som En Fågel : Kriminalroman

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2002-03-01

Slutsåld

Wiljam Åkesson, socialdemokraternas starke man i Västerås, hittas brutalt mördad hemma i sin villa på pensionsdagen. Inget i hans stillsamma liv talar för att någon kunde hata honom så djupt. Vid samma tidpunkt bestämmer sig A-lagaren Olavi Andersson för att sluta dricka och ordna upp sitt liv. Han har saker han måste göra innan han dör. Elina Wiik och Västeråspolisen famlar i blindo efter motiv och ledtrådar när så ett nytt mord inträffar, denna gång i Göteborg. Det visar sig att samma pistol har använts vid båda morden. I jakten på dubbelmördaren leder spåren tillbaka till kalla krigets dagar, IB och registreringen av kommunister. Elina uppdagar inte bara obehagliga sanningar om folkhemmets mörka sidor, utan även om sig själv och sina närmaste ... Snart inser hon att ett tredje offer står på tur. Frågan är bara vem som hinner först fram, Elina Wiik eller mördaren?

Sjung som en fågel är den andra fristående delen i serien om Elina Wiik på Västeråspolisen. Första stenen utkom 2001 och fick väldigt goda recensioner.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sjung Som En Fågel : Kriminalroman. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Västeråsmiljö
    Catz, 28 december 2011

    Sjung som en fågel handlar om mordet på en S-politiker i Västerås. En bra och fyllig deckare där författaren tar med läsaren in i politiska sammanhang som gemene man oftast vet väldigt lite om. Som i så många andra mordutredningar så tar även den här oss tillbaka till det förflutna för att finna mordmotiv och ledtrådar.
    Sättet Kanger har att skriva tilltalar mig, språket är ganska faktabaserat men ger ändå ett skönt läsflöde. Omslaget är lite tråkigt, inte särskilt lockande för en förstagångsläsare.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Sjung Som En Fågel : Kriminalroman