Det stora kriget för mänskligheten  : kampen om Mellanöstern (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
1176
Utgivningsdatum
2007-04-01
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Katalin Földesi
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
The Great War for Civilisation
Dimensioner
242 x 178 x 50 mm
Vikt
1520 g
SAB
Koa.55
ISBN
9789113011943
Det stora kriget för mänskligheten  : kampen om Mellanöstern (inbunden)

Det stora kriget för mänskligheten : kampen om Mellanöstern

erövringen av Mellanöstern

Inbunden Svenska, 2007-04-01

Slutsåld

Aldrig har ögonvittnesrapportering och historieskrivning varit så intimt sammankopplat som i Robert Fisks episka skildring av Mellanösterns historia, en tragisk historia fylld av våld, svek och hopplöshet.
Fisk, som har mött Usama bin Laden vid tre tillfällen, första gången redan 1979, har i trettio års tid rapporterat från olika krigshärdar och är numera en av världens mest kända och aktade reportrar.
I takt med att hans historieskrivning rör sig från Irak, Afghanistan, Algeriet, Iran, Israel och Palestina får händelserna den 11 september 2001 och det efterföljande kriget mot terrorn nya fasansfulla dimensioner.

Journalisten och författaren Robert Fisk bevakar Mellanöstern för The Independents räkning och bor sedan trettio år i Beirut. Han har tidigare publicerat böcker om Nordirland och Jugoslavien.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Det stora kriget för mänskligheten : kam...

Övrig information

I trettio år har Robert Fisk bevakat Mellanöstern. Han har sett krig bryta ut och fred slutas, levt med flyktingar i lägren och på nära håll sett människor dö i Bagdad, Libanon och Jerusalem. Alltmedan ledarna och medlarna har kommit och gått. Det här är hans berättelse.

Aldrig har ögonvittnesrapportering och historieskrivning varit så intimt sammankopplat som i Robert Fisks episka skildring av Mellanösterns historia, en tragisk historia fylld av våld, svek och hopplöshet. Robert Fisk, som har mött Usama bin Laden vid tre tillfällen, första gången redan 1979, har i trettio års tid rapporterat från olika krigshärdar och är numera en av världens mest kända och aktade reportrar.
I takt med att hans historieskrivning, en enda lång räcka våldsamma och grymma händelser under 1900-talet, rör sig från Irak, Afghanistan, Algeriet, Iran, Israel och Palestina får händelserna den 11 september 2001 och det efterföljande kriget mot terrorn nya fasansfulla dimensioner.

Det finns ingen kronologi i Mellanösterns historia. Bara en cirkel av våld som dag efter dag sänder hundratusentals soldater och civila; män, kvinnor och barn; araber, kristna och judar; in i döden.
Det stora kriget är ett gediget och fasansfullt stycke nutidshistoria, en skakande personlig memoar och en kärleksfull och osminkad skildring av krigsreportrarnas vardag. Det stora kriget innehåller ett nyskrivet förord som behandlar Israels anfall mot Libanon sommaren 2006.