Inte en fluga förnär : krigsförbrytare inför rätta (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
199
Utgivningsdatum
2004-03-01
Upplaga
01
Förlag
Norstedts
Översättare
Ia Lind, Ia Lind
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
They would never hurt a fly
Dimensioner
18 x 215 x 143 mm
Vikt
400 g
SAB
Knb.59,Obam
ISBN
9789113012384
Inte en fluga förnär : krigsförbrytare inför rätta (inbunden)

Inte en fluga förnär : krigsförbrytare inför rätta

Inbunden Svenska, 2004-03-01

Slutsåld

"Vilka var de? Vanliga människor som du och jag - eller monster?" Frågan gäller krigsförbrytare inför rätta i Haag och den ställs av Slavenka Drakulic, kroatisk författare som i en rad böcker bidragit till förståelsen av detta ofta ofattbart grymma krig.

Slavenka Drakulic följde en tid domstolens arbete på nära håll. I sin nya bok porträtterar hon flera av de anklagade krigsförbrytarna, däribland ex-Jugoslaviens siste president och krigsanstiftaren Slobodan Milosevic, liksom den i Sverige fängslade Biljana Plavsic, som var en av de ledande serbiska politikerna i Bosnien under kriget. Drakulic skildrar de anklagades vardag i Haag, men söker också i deras spår bakåt till krigsskådeplatserna i f d Jugoslavien. Dessutom porträtteras en person som vittnat inför domstolen.

Slavenka Drakulic är journalist och författare från Kroatien, bosatt i Stockholm och Wien och medverkar regelbundet i DN. Hon blev känd för en större publik med boken Balkan Express från början av 90-talet. Hon har också utgivit romaner som Marmorhud (1995), Förtärande kärlek (1997), och Rädslan i kroppen (2002).
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Inte en fluga förnär : krigsförbrytare in...