Ro utan åror (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
232
Utgivningsdatum
2004-02-01
Upplaga
1
Förlag
Norstedts Förlag
Dimensioner
150 x 130 x 20 mm
Vikt
340 g
SAB
Lz Lindquist, Ulla-Carin,Vef
ISBN
9789113013329
Ro utan åror (inbunden)

Ro utan åror

En bok om livet och döden

(10 röster)  |  Läs 10 recensioner
Inbunden Svenska, 2004-02-01

Slutsåld

Samma dag som hon skulle fira sin 50-årsdag fick TV-journalisten Ulla-Carin Lindquist sin diagnos. De problem hon haft med först sin högra hand, sen sitt ben och sen med allt fler muskler berodde på att hon drabbats av amyotrofisk lateralskleros, ALS. Det är den värsta av alla neurologiska sjukdomar. Den saknar bot och leder snabbt till döden. Den här boken är skriven under den korta sjukdomstiden. Ulla-Carin Lindquist skildrar sina upplevelser ställd ansikte mot ansikte med döden. Men det är också en bok om kärlek och en djup förbundenhet med allt levande.

Ulla-Carin Lindquist kom till Rapportredaktionen på SVT 1988 som programledare efter att tidigare ha arbetat med lokalradion och i regionala Östnytt. Som ankare i Sveriges största nyhetsprogram blev hon snabbt mycket populär. 2000 flyttade hon med sin familj till Kanada och återände två år senare till Rapport, så som reporter. Våren 2003 gjorde hon sin sista arbetsdag på SVT.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Ro utan åror. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Starkt och intimt porträtt
  Jenny H, 12 maj 2006

  Ulla-Carin ger ett naket porträtt av sig själv och sin sjukdom. Vi får följa henne på hennes resa mot slutet, och det är starkt, rättframt och okonstlat.
  Jag fascineras av hur den eleganta kvinnan som vi sett på TV inte blir mindre elegant av sin sjukdom - snarare tvärtom.
  Fångad i en kropp som sviker ger Ulla-Carin oss en skrämmande inblick i sjukdomsförloppet. Bit för bit, dag för dag, blir hon sämre - döden är närvarande och oundviklig.
  Det är svårt att läsa boken utan att sj... Läs hela recensionen

 2. Bästa självbiografin!
  Emelie, 7 februari 2005

  Otroligt gripande bok.
  Skriver lätt, så nästan vem som helst kan läsa.
  Fångar en verkligen. Svårt att lägga en så bra bok ifrån sig..
  Man ville nästan ha en fortsättning.
  Fruktansvärt att något sådant här kan hända en levnadsglad människa.
  Tack för en underbar bok!

 3. Läs den!
  Kia, 4 juli 2004

  Började läsa boken på morgonen och läste
  ut den på eftermiddagen. Så det kan bara betydda en sak.....
  Otroligt bra och gripande bok.
  Så grymt att en sjukdom kan bryta ner en människokropp
  på ett sånt sätt.

 4. Berörd
  Bokmalen, 22 juni 2004

  Jag tänkte inte köpa boken först. Men så kom jag på att jag ville läsa den och köpte boken. En jättebra bok som jag blev berörd av. En bok som alla borde läsa tycker jag,

 5. Underbar
  HelenaB, 2 april 2004

  Boken får en att inse att livet är kort. Att man inte skall gnälla för småsaker. Var glad för det Du har, njut av livet med nära och kära.
  Det känns som om Ulla-Carin "tröstar" den som läser och även hennes nära och kära med boken. Rörs av en av hennes söners ord "varje sekund är ett liv, du har tusen liv kvar mamma". En tanke som vi alla borde ta åt oss.

 6. Ro utan åror
  5-barns mamma, 23 mars 2004

  En utav de mest gripande böcker jag läst. Det gick inte att sluta läsa, man tänkte på Ulla-Karins barn, man och anhöriga. Tårarna rann, jag blev så gripen utav hur stark hon var. Hur kunde hon låta bli att bli bitter, hur kunde hon skratta och njuta utav den korta tid som fanns kvar för henne? Detta är en bok som alla skulle behöva läsa, Ulla-Karin har gett mycket erfarenhet och kunskap till eftervärlden.
  Till Ulla-Karins familj vill jag rikta ett tack för att jag fått ta del av detta.

 7. "Ro utan åror" Läs den!
  M, 16 mars 2004

  "Ro utan åror" är en mycket gripande bok. En sann berättelse om en kvinna som befinner sig 'mitt livet' som hon säger själv i boken. Hon berättar om sin skoningslösa sjukdom ALS och hur hon förbereder barnen och maken på hennes alltför tidiga död. Att hon mitt i all bedrövelse med talsvårigheter, sorgsenhet, inskränkt rörlighet kan känna lycka i detta. Ulla-Carin Lindquist är väl värd att minnas. Och läsas.

  När jag började läsa var det omöjligt att sluta. Jag har läst den två gånger, ska jag läsa den igen?

 8. Rakt in i hjärtat.
  Hulda, 16 mars 2004

  När jag började att läsa den här boken kunde jag inte släppa den, jag läste ut den samma dag som jag fick den i brevlådan. Jag beundrar Ulla-Carin som orkat dela med sig av sin sjukdom och sin syn på hela sjukdomsförloppet under tiden som sjukdomen bryter ner henne mer och mer. Jag gläds åt att hon har sin humor kvar trots att hon inte kan tala så bra längre, jag gråter när det blir mycket känslor med barnen och vännerna. Ulla-Carin har gjort ett otroligt arbete med att beskriva hur sjukdomen... Läs hela recensionen

 9. Rå utan åror
  Anja, 16 mars 2004

  Boken är bra. Jag själv brukar inte läsa böcker, men jag köpte boken och har läst den. När man väl börjar läsa, kan man inte sluta, förrän man har läst ut den. Nu har jag lånat den till mina kompisar.Tack Ulla-Carin att du skrev bocken.

 10. Gripande
  Helena, 11 mars 2004

  En mycket gripande bok om en människa som fångas i sin egen kropp som bryts ner av en sjukdom, som bara har en utgång - döden.
  Har man börjat läsa går det inte att sluta, tårarna rann på mina kinder många gånger, känslor som vi alla kan känna igen hos oss själva beskrivs.
  En mycket läsvärd bok, tack för den.

Visa alla 10 recensioner

Bloggat om Ro utan åror