Vi måste ha protein (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Norstedts lyrik
Antal sidor
91
Utgivningsdatum
2004-08-01
Upplaga
1. uppl.
Förlag
Norstedts
Dimensioner
192 x 153 x 8 mm
Vikt
140 g
SAB
Hc.03
ISBN
9789113013596

Vi måste ha protein

Häftad, Svenska, 2004-08-01

Slutsåld

Vi måste ha protein är en diktsamling som med humor och språklig pregnans tecknar kärlekens och kroppens landskap, som vill utforska begrepp som stad, tid, biologi och makt.

"Ett ljus lyser upp ögat inifrån, kastar mjuka skuggor i pupillen. Munnen ett brott där tungorna gnistrar och vrider, bryter bland kol och sten, stavelserna som stiger i blicken när den letar, hettan som bryter stearin tillbaka till flytande form. Bröstkorgen ett bål och handen en lykta, svängande genom buskar täta av klorofyll och mörker"

"Halterna av vissa ämnen och deras namn, något stiger i grundvattnet och det fanns redan i havet, trycksvärtan samlad i pupillen om morgonen. Andningen går in i lågorna, vi sneddar över snön i klungor, över gatan slangar som leder ner i brunnarna och slutligen in i väggen. Nätter och morgnar som olja mot fönstret, ett mörker att bränna undan, ett mörker jag inte kan hitta när jag kommer hem och försiktigt stänger dörren, från rummet intill din förströdda sång och att den är så vacker"

Sara Hallström har tidigare varit publicerad i tidskrifter som Ord & Bild och Chili, och medverkade med en novell i Tidens antologi Såna som oss. Hon har gått skrivarlinjen på Fridhems folkhögskola i Svalöv. Detta är hennes debut.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sara Hallström

  • Jag vill att mina barn ska tillhöra

    Sara Hallström

    Vad är omsorg? Det hoprafsande helande bortstötande greppet. Jag vill att mina barn ska tillhöra är en diktberättelse. Den lägger sig hos det som ibland kallas barndomens kvinnoland. Att vara här är att vara på gränsen mellan vård och värld. Kärle...

  • Torg, korg, eko

    Sara Hallström

    Efter de hyllade Vi måste ha protein och Rötter smälter återkommer Sara Hallström nu med en ny diktsamling, Torg, korg, eko. Hennes nya diktsamling rör sig mellan plats och plats, röst och röst; ett eko lagt i en korg, buret över ett torg. Hon låt...

Bloggat om Vi måste ha protein

Övrig information

Vi måste ha protein är en diktsamling som med humor och språklig pregnans tecknar kärlekens och kroppens landskap, som vill utforska begrepp som stad, tid, biologi och makt.

"Ett ljus lyser upp ögat inifrån, kastar mjuka skuggor i pupillen.
Munnen ett brott där tungorna gnistrar och vrider, bryter bland kol och sten,
stavelserna som stiger i blicken när den letar,
hettan som bryter stearin tillbaka till flytande form.
Bröstkorgen ett bål och handen en lykta,
svängande genom buskar täta av klorofyll och mörker"