En fattig familjs hem tar bara fem minuter att riva : livet i skuggan av konflikten (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
346
Utgivningsdatum
2006-02-01
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
144 x 215 x 28 mm
Vikt
440 g
SAB
Koafi
ISBN
9789113015019
En fattig familjs hem tar bara fem minuter att riva : livet i skuggan av konflikten (inbunden)

En fattig familjs hem tar bara fem minuter att riva : livet i skuggan av konflikten

Inbunden Svenska, 2006-02-01

Slutsåld

Författaren, journalist, har rest runt i Israel och Palestina och intervjuat kvinnor om livet i området. I de femton kvinnoporträtten får vi bl.a. möta Xenia som tjänstgör i den israeliska armén och Fida som riskerar livet varje dag när hon tar sig över muren för att kunna åka till sitt arbete.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om En fattig familjs hem tar bara fem minute...

Övrig information

Sällan får vi höra kvinnornas berättelser om kriget. Ändå är det ofta de som drabbas värst. Trött på den närmast rutinartade rapporteringen ¿ samma siffror, samma ståndpunkter, samma låsning ¿ från en av vår tids längsta konflikter gav sig journalisten Pernilla Ahlsén av till Israel och Palestina för att söka upp och intervjua kvinnor på bägge sidor. Närmare två års arbete har resulterat i en bok med femton kvinnoporträtt som alla skildrar den nuvarande situationen ur olika perspektiv.

Kvinnornas berättelser från våldets Mellanöstern förvandlar rubrikernas anonyma offer och förövare till människor och visar på absurditet och förtvivlan, men också ögonblick av glädje och framtidsoptimism, i en region förlamad av hat, fastlåst i historiens tvångströja.