Ligg hos mig (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
325
Utgivningsdatum
2007-03-01
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Elisabeth Olin
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
Sleep with me
Dimensioner
215 x 139 x 25 mm
Vikt
480 g
SAB
Hce
ISBN
9789113015330
Ligg hos mig (inbunden)

Ligg hos mig

Inbunden Svenska, 2007-03-01

Slutsåld

Vem är Sylvie? En gäckande grå gestalt som liten och obetydlig plötsligt befinner sig mitt i Richard och Leilas lyckliga förhållande; hon är överallt men går inte att få grepp om ? en gökunge som de inte märker förrän det är försent. Eller?

Richard och Lelia är ett ?säkert? och lyckligt par som väntar sitt första barn. Barnet blev till i ett fnittrande kaos strax innan de skulle iväg på en julfest. På denna fest, som de alltför sent och rosigt anländer till, råkar Richard möta en ung kvinna som mest liknar en grå liten mus och inte gör något större intryck på honom. Hennes namn är Sylvie. Alltmedan babyn växer i magen blir också denna Sylvie mer framträdande.
Det visar sig att hon studerar litteratur på universitetet och eftersom Richard arbetar som förlagsredaktör ger han henne i all välmening några lektörsuppdrag. Motvilligt blir han förförd av Sylvies subtila väsen. De börjar skicka små meddelande till varandra via mailen och möts vid några få tillfällen, då den erotiska laddningen mellan dem är påtaglig, men något håller tillbaka Sylvie. Richard blir alltmer besatt av att få träffa henne igen men hon gäckar honom och försvinner i veckor för att sedan plötsligt dyka upp, helt oväntat. Richard och Lelias förhållande blir alltmer spänt och samtidigt stöter Lelia på Sylvie på gatan. De börjar umgås och Sylvie fi nns alltid till hands när Lelia behöver stöd och hjälp. Så småningom inleder de ett kärleksförhållande. Inte förrän Lelia lämnar Richard förstår han att allting inte står rätt till. Sylvie är gökungen i deras förhållande. Intrigen tätnar och rör sig mot en andlöst spännande upplösning. Ett relationsdrama om åtrå, passion, svek och ett mörkt förlutet som för tankarna till Joy Fielding eller Ian McEwan.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Ligg hos mig