Revolutionary road (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
335
Utgivningsdatum
2008-10-09
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Kerstin Gustafsson
Originaltitel
Revolutionay Road
Dimensioner
215 x 145 x 25 mm
Vikt
489 g
SAB
Hce
ISBN
9789113015835
Revolutionary road (inbunden)

Revolutionary road

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2008-10-09

Slutsåld

Frank och April Wheeler har allt de kan önska sig. De har lämnat New York för idyllen Revolutionary Road i Connecticut. Frank har alla, inklusive han själv, trott något stort om, och April har varit hans perfekta hustru, vacker, snabb och elegant.

Men livet på Revolutionary Road blir inte alls som det var tänkt. Frank fastnar allt mer i sin tillvaro som kontorsslav, Aprils depressioner blir allt djupare, inte minst efter praktfiaskot med amatörteaterföreställningen där hon spelade huvudrollen. Frank och April grälar, slåss och dricker för mycket.

Vändningen blir beslutet att lämna Revolutionary Road och flytta till Paris. April ska ta jobb som sekreterare på ett amerikanskt företag och Frank ska få tid att komma på vad som är hans verkliga kallelse. De bestämmer sig för att bryta upp, och kärleken spirar på nytt. Men inte heller denna gång blir det som det var tänkt: den amerikanska drömmen fortsätter att gäcka dem, så förförande nära och ändå hela tiden fjärran.

Den realistiska, konturskarpa stil som går igenom Revolutionary Road gjorde Yates till en författares författare, även om det publika genombrottet aldrig kom. Men när man för några år sedan återupptäckte hans debut kallades det en litterär sensation i USA, och sedan dess har den översatts och återutgivits runt om i världen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Revolutionary road