Den stora muren : Kinas historia under 3000 år (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
345
Utgivningsdatum
2006-10-01
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Tomas Håkansson
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
The Great Wall
Illustrationer
ill.
Dimensioner
235 x 155 x 30 mm
Vikt
720 g
SAB
Koea,Noeaz
ISBN
9789113015941
Den stora muren : Kinas historia under 3000 år (inbunden)

Den stora muren : Kinas historia under 3000 år

Inbunden Svenska, 2006-10-01

Slutsåld

Den kinesiska muren är ett av världens mest berömda byggnadsverk, omspunnen av myter och berättelser. Men det som idag är en populär turistattraktion har en mer dramatisk och blodig historia än vad många känner till.

I nära tre tusen år har den stått där, muren som markerat gränsen mellan Kina och dess omvärld. Den har fungerat som en maktdemonstration, en markering från en civilisation som varit mån om att dra en tydlig linje mellan sig själv och ?barbarerna? utanför.
På senare år har muren kommit att symbolisera Kinas nationalism, landets beslutsamhet att stå emot påverkan och influenser från omvärlden. Men hur framgångsrik har muren varit, och vad var dess egentliga syfte? Var det egentligen en föregångare till Berlinmuren ? ett verktyg lika mycket för att hålla inne sina egna som för att stänga oönskade besökare ute?
Cambridge-historikern Julia Lovell berättar Kinas historia genom murens historia, och hon gör upp med en del myter på vägen (nej, man kan inte se muren från månen). Det blir en berättelse som är långt mer splittrad och våldsam än vad de turister som besöker muren idag kan ana. Välskrivet och kunnigt beskriver författaren kinesiska dynastiers uppgång och fall under två millennier. Det är oundgänglig läsning för alla som vill förstå Kina ? dess folk, dess förflutna och dess framtid.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Den stora muren : Kinas historia under 30...

Övrig information

Den kinesiska muren är ett av världens mest berömda byggnadsverk, omspunnen av myter och berättelser. Men det som idag är en populär turistattraktion har en mer dramatisk och blodig historia än vad många känner till. I nära tre tusen år har den stått där, muren som markerat gränsen mellan Kina och dess omvärld.
Den har fungerat som en maktdemonstration, en markering från en civilisation som varit mån om att dra en tydlig linje mellan sig själv och "barbarerna" utanför. På senare år har muren kommit att symbolisera Kinas nationalism, landets beslutsamhet att stå emot påverkan och influenser från omvärlden. Men hur framgångsrik har muren varit, och vad var dess egentliga syfte? Var det egentligen en föregångare till Berlinmuren - ett verktyg lika mycket för att hålla inne sina egna som för att stänga oönskade besökare ute?
Cambridge-historikern Julia Lovell berättar Kinas historia genom murens historia, och hon gör upp med en del myter på vägen (nej, man kan inte se muren från månen). Det blir en berättelse som är långt mer splittrad och våldsam än vad de turister som besöker muren idag kan ana. Välskrivet och kunnigt beskriver författaren kinesiska dynastiers uppgång och fall under två millennier. Det är oundgänglig läsning för alla som vill förstå Kina - dess folk, dess förflutna och dess framtid.