Flickorna från Riyadh (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
335
Utgivningsdatum
2007-09-01
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Tetz Rooke
Originaltitel
Banát al-Riyadh
Dimensioner
217 x 143 x 30 mm
Vikt
500 g
SAB
Hce
ISBN
9789113016771
Flickorna från Riyadh (inbunden)

Flickorna från Riyadh

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2007-09-01

Slutsåld

Saudiarabien är ett av världens mest slutna samhällen. Med utgångspunkt från fyra unga saudiska kvinnors liv har Rajaa Alsanea skrivit en roman som ger röst åt en tystad värld. Varje vecka berättar en ung okänd kvinna, likt en modern Sheherazade, om sina fyra väninnors liv i dagens Saudiarabien. Kvinnorna studerar på universitetet i Riyadh och är sammanlänkade av sin starka vänskap trots att de är ganska olika. På skiftande sätt drabbas de av det saudiska samhällets orättvisor.

Rajaa Alsanea är 25 år och tandläkarstuderande från Saudiarabien. För närvarande bor hon i Chicago. Hennes debutbok har snabbt spritts från Libanon, där den blev en succé, till övriga länder i världen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Flickorna från Riyadh. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Inblick i en annan kultur
    Malin, 18 april 2010

    Flickorna i Riyadh handlar om fyra väninnor i Saudiarabien. Boken ger en inblick i en kultur och ett tankesätt som är väsenskilt från vårt västerländska. Det intressanta med denna bok är den är skriven av en kvinna och om kvinnor och deras liv. I Saudiarabien är det släkten och mannen som bestämmer vem man ska gifta sig med och hur kvinnans liv kommer att se ut som gift. I boken berättas om väninnornas kval när det gäller kärleken och att älska en man som man inte kan gifta sig med. En av vä... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Rajaa Alsanea

  • Girls of Riyadh

    Rajaa Alsanea

    Gamrah's faith in her new husband is not exactly returned ... Sadeem is a little too willing to please her fiance ... Michelle is half-American and the wrong class for her boyfriend's family ... While Lamees works hard with little time for love. T...