Förbjuden frukt (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
246
Utgivningsdatum
2008-03-01
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Kerstin Larsson
Originaltitel
Garden Spells
Dimensioner
140 x 215 x 22 mm
Vikt
460 g
SAB
Hce
ISBN
9789113018195
Förbjuden frukt (inbunden)

Förbjuden frukt

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2008-03-01

Slutsåld

Sydney Waverly tvingas hals över huvud fly från sin man David, som misshandlat och hotat henne. Med sig har hon deras gemensamma dotter Bay. Det blir en dramatisk flykt som för henne tillbaka till familjens hus i Bascom, North Carolina, där storasyster Claire fortfarande huserar i föräldrahemmet med den fantastiska trädgården fylld av allehanda örter, frukter och bär. Mitt i trädgården står ett urgammalt äppelträd. Claire vet att hon inte får äta från trädet, däremot använder hon sig av trädgårdens alla andra ingredienser när hon lagar mat och bakar pajer i den lilla cateringfirma hon driver.

Sydneys plötsliga ankomst blir en dramatisk vändpunkt i Claires stilla småstadsliv och hon ställs inför nya val och möjligheter - inte minst genom den nye grannen som börjar uppvakta henne. Men Sydney drar också med sig orosmoln. Den man hon lämnat letar efter henne och dottern, och han är kapabel att ta till våld för att få sin vilja fram. Sydneys återkomst sätter också igång skvallret i staden - alla vet att hon stack från staden på grund av en olycklig kärleksaffär. Hennes ungdomsförälskelse är numera gift, men Sydney utgör fortfarande ett hot mot idyllen.

Förbjuden frukt är en förtrollande familjesaga kryddad med spänning och magi: den är en blandning av Stekta gröna tomater och Six Feet Under med inslag av Desperate Housewives; det är en rörande, underhållande och bitvis även spännande roman som Sarah Addison Allen åstadkommit - en roman som just den amerikanska Södern tycks blomstra av.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Förbjuden frukt. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Underbar
    Clearheart, 23 juni 2009

    En mysig bok att läsa! Lite trollsk och mycket charmig. Välskriven men lättläst. Jag rekommenderar den absolut. Sträckläste den på en natt. Värd varje krona, så köp den!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Förbjuden frukt