Gaza - en kärlekshistoria : en reportagebok (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2008-03-01
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
215 x 145 x 20 mm
Vikt
480 g
SAB
Noafz Gazaremsan
ISBN
9789113018317
Gaza - en kärlekshistoria : en reportagebok (inbunden)

Gaza - en kärlekshistoria : en reportagebok

Inbunden Svenska, 2008-03-01

Slutsåld

2007 var det fyrtio år sedan Israel ockuperade Gaza och Västbanken och en lösning på Palestinakonflikten tycks alltmer avlägsen.

Gaza är konfliktens hetsigt bultande hjärta. Det var i Gazas flyktingläger som den första intifadan bröt ut, det var där Hamas skapades och det är fortfarande där islamisterna har sin maktbas. Ska man förstå vad som händer mellan israeler och palestinier måste man förstå hur det är att leva på en av de mest slutna, oåtkomliga och tätbefolkade platserna i världen, under en av de längsta och mest brutala ockupationerna i vår tid.

Catrin Ormestad har rest runt i Gaza och träffat de vanliga människorna. På sitt passionerade sätt berättar hon om stora sorger, svält och hopplöshet, men också om livsglädje och sammanhållning, spirande kärlek och bröllop. Ingenstans har hon mött sådan värme som i Gaza - eller ett sådant sinne för humor.

Det här är en bok om Gaza, men också om kärleken till Gideon - en av de få israeliska journalister som vägrar att acceptera Israels handlande, och om den schizofrena och underbara upplevelsen att dela hans liv i Tel Aviv och i Gaza.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Catrin Ormestad