Det stora kriget för mänskligheten : kampen om Mellanöstern (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
1176
Utgivningsdatum
2008-01-01
Upplaga
2
Förlag
Norstedts
Översättare
Katalin Földesi
Originaltitel
The Great War for Civilization
Dimensioner
230 x 174 x 44 mm
Vikt
1420 g
SAB
Koa.5
ISBN
9789113018515
Det stora kriget för mänskligheten : kampen om Mellanöstern (häftad)

Det stora kriget för mänskligheten : kampen om Mellanöstern

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2008-01-01

Slutsåld

Aldrig har ögonvittnesrapportering och historieskrivning varit så intimt sammankopplat som i Robert Fisks episka skildring av Mellanösterns historia, en tragisk historia fylld av våld, svek och hopplöshet.
Robert Fisk, som har mött Usama bin Laden vid tre tillfällen, första gången redan 1979, har i trettio års tid rapporterat från olika krigshärdar och är numera en av världens mest kända och aktade reportrar.
I takt med att hans historieskrivning, en enda lång räcka våldsamma och grymma händelser under 1900-talet, rör sig från Irak, Afghanistan, Algeriet, Iran, Israel och Palestina får händelserna den 11 september 2001 och det efterföljande kriget mot terrorn nya fasansfulla dimensioner.

Det finns ingen kronologi i Mellanösterns historia. Bara en cirkel av våld som dag efter dag sänder hundratusentals soldater och civila; män, kvinnor och barn; araber, kristna och judar; in i döden.
Det stora kriget är ett gediget och fasansfullt stycke nutidshistoria, en skakande personlig memoar och en kärleksfull och osminkad skildring av krigsreportrarnas vardag.
Det stora kriget innehåller ett nyskrivet förord som behandlar Israels anfall mot Libanon sommaren 2006.

Journalisten och författaren Robert Fisk bevakar Mellanöstern för The Independents räkning och bor sedan trettio år i Beirut. Han har tidigare publicerat böcker om Nordirland och Jugoslavien.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Det stora kriget för mänskligheten : kampen om Mellanöstern. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Den här boken bör läsas av alla som har förutfattade...
    Hans Skagerlind, 17 juli 2013

    Den här boken bör läsas av alla som har förutfattade meningar om vad som sker i Mellanöstern. Svenska ledarskribenter som tänker med reptilhjärnan skulle avstå från att skriva dumheter under ett par dygn och läsa boken för att lära av historien och förstå vad som händer där idag och i morgon. Per Garthon lär vara läskunnig, men om han inte förstår vad Robert Fisk skriver, finns det andra allvarliga intellektuella brister.
    Boken är finstilt och har blad som en psalmbok men ta dig tid att ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Det stora kriget för mänskligheten : kamp...