Marions slöja (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
365
Utgivningsdatum
2010-01-13
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Staffan Söderblom
Originaltitel
Marions slør
Dimensioner
215 x 143 x 29 mm
Vikt
520 g
SAB
Hce
ISBN
9789113019314

Marions slöja

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2010-01-13

Slutsåld

Roy Jacobsen har med Marions slöja skrivit en av de mest spännande och tankeväckande romanerna på senare tid om kvinnomord och fördomar - inte minst läsarens egna - i ett mångkulturellt samhälle.

Den kvinnliga polisen Marion, frånskild mor med en tonårig son, ingår i ett hemligt efterforskningsteam vid Oslopolisen, en multikulturell och multikonfessionell enhet. De får utreda ett egendomligt fall. I en container med glaskross har man funnit en mördad ung kvinna av pakistanskt ursprung. Hon är tjugo år gammal, klädd i den traditionella slöjan, hijab, och hon saknar vänster hand. Är det ett rasistdåd? Eller ett hedersmord?
Det visar sig snart att hon heter Nasreen, att hon vanligtvis inte bar slöja och att hon hade en norsk pojkvän. Efter två månaders efterforskningar utan resultat hittar man till slut en kvinnohand i en samling sopor på Ulvøya.
Handen bär Nasreens ring. Men det är inte hennes hand.
Marions slöja är en bok som har spänningsromanens intrig, men som också för en viktig moralisk-etisk diskussion i en fullödig romans form.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Marions slöja. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. MARIONS SLÖJA av Roy Jacobsen
    Kristina Simar, 1 februari 2010

    En typisk norsk deckare. Jag tycker att norska deckare är skrivna på ett lugnare sätt än svenska. Man får sällan veta så mycket om själva morden eller mordoffren. Det är mest prat poliser emellan om hur brottet ska lösas. Författaren uttrycker sig på ett förträffligt och enkelt sätt. Boken är lättläst och gillar man deckare med mycket dialoger tycker man säkert om denna. Likaså om man tycker om författarna Anne Holt och Karin Fossum, som skriver på ett liknande sätt. Själv vill jag läsa mer o... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Marions slöja