Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Passagetrilogin (del 1)
Antal sidor
907
Utgivningsdatum
2011-06-13
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Jimmy Hofsö
Originaltitel
The Passage
Dimensioner
232 x 165 x 63 mm
Vikt
1380 g
SAB
Hce,839.7
ISBN
9789113019376
Flickan från ingenstans (inbunden)

Flickan från ingenstans

(12 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2011-06-13

Slutsåld

En liten flicka tycks vara den enda som kan rädda världen. Hon heter Amy Harper Bellafonte och är flickan från ingenstans. Det var hon som var där när allting började och världen började gå mot sin undergång.

Först, det otänkbara: ett fruktansvärt militärexperiment kollapsar och dess hemska innehåll släpps lös i världen.
Sedan, det onämnbara: en natt av kaos och fullständig förödelse leder till att världen för alltid förändras.
Allt som återstår för de chockade överlevarna är att kämpa. Det är en framtid som präglas av rädsla för mörkret, för döden och för ett öde som är ännu värre än så. Civilisationens undergång leder till en ny värld av rovdjur och byten.
I detta undantagstillstånd söker två personer efter en säker plats där de kan gömma sig. Det är FBI-agenten Brad Wolgast och den föräldralösa sexåringen Amy Harper Bellafonte, som strax före katastrofen lyckades rymma från militärbasen där apokalypsen släpptes lös.
Brad Wolgast är fast besluten att skydda Amy. Men för Amy är detta början på en mycket längre resa, en resa över tid och rymd, mot tiden och platsen där hon måste avsluta det som aldrig borde påbörjats.

Justin Cronins Flickan från ingenstans kan närmast jämföras med Stephen Kings Pestens tid och Cormac McCarthys Vägen.

"Läs 15 sidor och bli förtrollad. Läs 30 och du kommer fortsätta hela natten." Stephen King
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Flickan från ingenstans. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Flickan från ingenstans
  Kenneth Hellström, 20 mars 2014

  Boken är en av de bästa jag läst. Har man läst Stephen Kings "Pestens tid" så förstår man. Efterföljaren till "Flickan från ingenstans" "De första tolv" är inget undantag. Ser verkligen fram emot den tredje boken i trilogin.

 2. Ett episkt mästerverk. Mäktigt och oförutsägbart,...
  Totte, 27 juli 2013

  Ett episkt mästerverk. Mäktigt och oförutsägbart, oerhört spännande på samma gång som det blir väldigt känsligt och nära. Cronin är mån om att vi ska lära känna alla karaktärer, varje personlighet får sin förklaring på ett nästan Lagerlöfskt sätt, vilket stundtals i mitten av boken tynger läsningen något, men i längden gör upplevelsen rikare. Detaljerna, intrigerna, och inte minst de litterära och mytologiska referenserna lockar till omläsning. Om några år kommer alla att tala om Passage-tril... Läs hela recensionen

 3. En fängslande bok
  CJ, 24 februari 2012

  En mycket välskriven bok som verkligen fångar läsaren. Sidorna går snabbt och den rekommenderas starkt för de som gillar genren!

 4. Låååång...
  Lottentott, 12 januari 2012

  Boken berättas ur flera personer och perspektiv och spänner över flera genrer. Till en början en spänningsthriller som får mig att lystra extra noga vid nyhetssändningar; de kanske säger något om händelseutvecklingen i USA... Så visst är det trovärdigt! Händelserna glider över i science fiction fantasy vampyrlitteratur och trovärdigheten kommer aningen på skam, men jag köper det tack vare spänning och variation, och trots att jag är ovan vid genren och hamnar i en ny värld och ny tideräkning.... Läs hela recensionen

 5. En ny favorit!
  Seppan (Värmdö), 23 september 2011

  Stephen King har så rätt när han säger att det inte går att släppa den här boken.
  Jag skulle vilja ge den 10 i betyg!!
  Om du gillar Pestens tid, missa inte den här boken!!

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Justin Cronin