Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
220
Utgivningsdatum
2010-09-17
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Annika Preis
Originaltitel
Seducing the Demon. Writing for my life
Dimensioner
215 x 140 x 20 mm
Vikt
420 g
SAB
Gzc Jong, Erica
ISBN
9789113019871

Förföra demonen : att skriva för livet

Inbunden,  Svenska, 2010-09-17

Slutsåld

I över tre decennier har Erica Jong förbluffat och provocerat. I sina memoarer, skrivna med samma sensualitet, humor och ärlighet som gjorde Rädd att flyga till en klassiker, beskriver Jong sitt liv som författare.

I sina memoarer är Erica Jong uppfriskande direkt - oavsett om hon avhandlar hur man skriver bra sexscener, om hon beskriver alkohol och marijuana som vägen till njutning eller avslöjar detaljer om sitt eget kärleksliv.
Hon berättar om hur hon i sextioårsåldern upptäckte glädjen i så vitt skilda ting som tantrasex och mormorskap. Hon skildrar också sitt liv i litteraturens tjänst, och hur författare som Sylvia Plath och Henry Miller har influerat henne.

Över trettio år av kändisskap, löje, äkta män, älskare, alkohol och ibland tillfällig avhållsamhet. För Erica Jong har skrivandet ofta varit ett sätt att få en stormig tillvaro att bli mer begriplig. Förföra demonen är en ovanlig mix av boklighet och oanständighet - och Erica Jong är mer än något annat lojal mot vikten av att säga som det är i en förljugen tid.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Erica Jong