Två husvagnar (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
382
Utgivningsdatum
2009-01-15
Upplaga
2
Förlag
Norstedts Pocket
Översättare
Thomas Grundberg
Dimensioner
177 x 110 x 22 mm
Vikt
160 g
SAB
Hce
ISBN
9789113020518

Två husvagnar

(2 röster)  |   Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2009-01-15

Slutsåld

Två husvagnar är en fantastiskt rörande och kvick roman av succéförfattaren till En kort berättelse om traktorer på ukrainska.

Den unga och troskyldiga Irina kommer till England från Ukraina med drömmar om ett nytt och bättre liv. Men det visar sig snart att ingenting är enkelt i det förmodade paradiset i väst. Hon hamnar genast i klorna på landsmän som gärna tar tillvara på illegal och tacksam arbetskraft.
Efter att genast ha blivit fråntagen sitt pass och en del av sina illusioner skickas Irina ut på landet för att jobba med jordgubbsplockning. Hon blir inhyst i kvinnornas husvagn där hon samsas och trängs med en milt sagt brokig skara från olika delar av världen. Mitt emot står männens vagn, också den bebodd av osannolika människotyper av blandad bakgrund. En av dem är Andrij - som liksom Irina är från Ukraina - med guldkantade förhoppningar om hur det nya livet ska gestalta sig.
Två husvagnar handlar om att mot alla odds skapa sig ett eget liv, och hitta sin egen plats i en ny och främmande miljö. Eller att ge upp och återvända hem.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Två husvagnar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Underhållande och allvarlig
    Maria, 19 september 2012

    Två husvagnar som är skriven av Mariana Lewycka, handlar om ett gäng illegala invandrare som kommer till Storbritannien för att få bättre levnadsförhållanden. Irina från Ukraina är en av dem. Väl framme hamnar hon på en jordgubbsodling där hon får jobba som bärplockare tillsammans med andra fattiga invandrare. Hon får dela boende med flera brokiga människor från hela världen som även de flytt från en annan, taskigare, vardag. Hon träffar bland annat Andrij från Ukraina som kommer få en större... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Marina Lewycka