Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Anna och Mats (del 1)
Antal sidor
363
Utgivningsdatum
2009-02-11
Upplaga
1
Förlag
Norstedts Pocket
Dimensioner
178 x 110 x 23 mm
Vikt
250 g
SAB
Hc
ISBN
9789113020693
Ur vulkanens mun (pocket)

Ur vulkanens mun

(26 röster)  |  Läs 8 recensioner
Pocket, Svenska, 2009-02-11
60
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Det är något speciellt med semesterveckor. Plötsligt ska mycket hända mellan familjemedlemmar som kanske inte längre klarar att nå fram till varandra. Samtidigt ska alla vara tillsammans och ha roligt. Koppla av. Det har man ju betalat dyrt för.
Jag ville skriva om medvetna människor som vet hur allt bör vara och se ut och som kan sin Dr Phil, men står handfallna inför sina egna nära relationer. Om sådant som kan verka fjuttigt, gnälligt och banalt, men som gör ont och till och med kan te sig livsfarligt för den som är inne i det.
För många år sedan var jag på Sicilien i närheten av vulkanen Etna. Jag fascinerades av hur vulkanstoft kunde täcka så stora områden. Där ville jag placera min vilsna familj."

Helena von Zweigbergk

En semestervecka på Sicilien. Mamma, pappa och två barn. Nu ska de starta om på nytt.
Anna och Mats lever i ett äktenskap som är på väg att brista. Våren har varit tung och resan till Sicilien, som de egentligen inte har råd med, är ett försök att bryta en ond cirkel. Barnen är förväntansfulla och ser fram emot att få blicka ner i en riktig vulkan.
Men semesterveckan blir till en mardröm och de håller på att förgifta varandra och barnen med surhet och bitterhet. Mats tystnar och Anna förlorar sig i fantasier om Den Andre. De driver varandra till en gräns där de håller på att tappa kontrollen. Ett spänningstillstånd som börjar bli farligt?
Resan skulle bli en början till förändring. Men kan de mötas igen? Och vill de det?

Helena von Zweigbergk är född 1959 och bosatt i Stockholm. Hon är journalist och författare och var till alldeles nyligen programledare för Filmkrönikan i SVT.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Ur vulkanens mun. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Var inte så förtjust i den. För mycket tjafs utan att...
  Birgitta Kullander, 20 januari 2014

  Var inte så förtjust i den. För mycket tjafs utan att det hände så mycket. Hade en känsla av att boken kunde skrivits på halva utrymmet. Uppföljaren var mycket bättre.

 2. En relationsroman av Helena von Zweigbergk
  Kristina Simar, 16 september 2011

  Som alltid skriver Helena von Zweigbergk mycket realistisk och många känner nog igen sig i hennes berättelse. Hon skriver med inlevelse och Annas känslor känns verkliga. Romanen är lättläst och språket är vardagligt, men inte på ett negativt sätt. En sådan här relationsroman bör vara skrivet på ett lättsamt och realistiskt sätt. Jag känner sympati för hela familjen. Särskilt för barnen som påverkas negativt av föräldrarnas dåliga relation. Jag har tyckt om alla böcker jag läst av Helena von Z... Läs hela recensionen

 3. Tråkigt
  Anneli Maria, 12 juli 2010

  En berättelse om en familj på charterresa och ett äktenskap i kris. Det är svårt att hålla intresset uppe när man läser denna. Det är beklämmande trist läsning. Språket känns förenklat och platt, som om den avsiktligt är skriven på "lätt svenska". Berättartekniken känns amatörmässig och historien saknar höjdpunkter. Inte ens slutet erbjuder någon överraskning.

 4. näe
  Clearheart, 28 mars 2010

  Den här boken är inte bra. Tråkig, förutsägbar, taskigt skriven och väldigt vanlig. Jag rekommenderar den inte. Men smaken är ju som baken. Du kanske tycker den är underbar!

 5. Realistiskt skildring

  En realistisk berättelse om en helt vanlig familj i kris. Föräldrarna Anna och Mats osämja går ut över både dem själva och deras två barn. För att försöka vända den negativa trend de hamnat i beställer de alldeles för dyr charterresa till Sicilien med höjdpunkten att besöka vulkanen Etna. Naturligtvis löses inte alla problem för att familjen åker bort, problemen packas ner och följer med. Något måste hända, förändras annars kommer relationen mellan Anna och Mats att krascha och ofrivilligt t... Läs hela recensionen

 6. Bara ledsamheter
  Nygårdsmamma, 9 juni 2009

  Ingen feel-good bok - finns det en "feel bad"-genre så skulle det passa bättre. Ett förhållande som helt låst sig och där barnen sitter fast mittemellan och försöker parera och pejla föräldrarna. Detta illustreras om och om igen i alla möjliga situationer under familjens semester tills man är rejält trött på båda huvudpersonernas oförmåga att verkligen se och respektera varandra. Konstigt nog är boken ändå spännande och den har ett språk som flyter fint och känns naturligt. Ytterligare något ... Läs hela recensionen

 7. Trollbindande
  Maria, 18 april 2009

  En helt underbart fascinerande bok! Författaren har verkligen fångat det stora, subtila och förbjudna i en relation. Väldigt bra, rekommenderas varmt!

 8. Bra
  nillan, 15 februari 2009

  En bra bok som får läsaren att tänka efter

  Läs den, inga tillkrånglade texter om relationer. Den
  är bara rak på.

Visa alla 8 recensioner

Bloggat om Ur vulkanens mun