Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
527
Utgivningsdatum
2010-10-26
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Linnea Olsson
Originaltitel
Life
Dimensioner
232 x 160 x 41 mm
Vikt
860 g
SAB
Ijz Richards, Keith
ISBN
9789113021676
Livet (inbunden)

Livet

(30 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden, Svenska, 2010-10-26

Slutsåld

Nu berättar äntligen Keith Richards själv om sitt stormiga liv. Hur han var besatt av att lyssna på skivor med Chuck Berry och Muddy Waters, lärde sig att spela gitarr och bildade band tillsammans med Mick Jagger och Brian Jones. Om när Rolling Stones blev berömda och om de ökända knarktillslagen som förtjänade honom bilden som fredlös folkhjälte. Hur han skrev odödliga riff, som de i "Jumping Jack Flash" och "Honky Tonk Women". Om kärleken till Anita Pallenberg och om Brian Jones död. Om skatteflykten till Frankrike, ihärdiga turnéer över USA, isolering och missbruk. Om kärleken till Patti Hansen. Om det bittra uppbrottet med Mick Jagger och hur de så småningom blev sams igen. Om äktenskap, familj, soloalbum och Xpensive Winos, och "the road that goes on forever".
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Livet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Såg fram emot att läsa denna bok då jag alltid gillat...
  Loffe, 25 september 2013

  Såg fram emot att läsa denna bok då jag alltid gillat Rolling Stones. Jag blev dock väldigt besviken på det undermåliga språket (översättningen?) så det förtog nästan hela nöjet att läsa boken. Tyvärr läste jag den på svenska och jag har förstått att översättningen inte är den bästa.

 2. Kanske inga större nyheter för inbitna fans, men det...
  Birgitta Anderzzon, 4 juli 2013

  Kanske inga större nyheter för inbitna fans, men det är underhållande och lättläst från första till sista sidan. Keith är utan tvekan den coolaste rocksnubben som finns !

 3. Borde gett mer
  ulf.guttormsson@comhem.se, 12 januari 2011

  Inte mycket nytt under solen här, och ganska tillrättalagt, men det kanske inte var så mycket att förvånas över; de flesta historierna har berättats av andra, och i roligare (men kanske mindre sanna) former. Men det är klart att alla intresserade bör läsa denna bok, Keithan är ändå Keithan.

  Jag måste dock varna för den svenska översättningen, vilken bidragit starkt till det låga betyget. Att Norstedts inte lyckats hitta en musikaliskt bevandrad översättare till en av världens mest kä... Läs hela recensionen

 4. Betyg: 3,5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 4 december 2010

  En helt okej rockbiografi av en av världens mest kända och bästa gitarrister. Den var bra skriven och intressant.

  Tyvärr så har jag nog läst lite för många rockbiografier dom senaste åren, så det kändes ibland som om jag hade läst samma förr. Så för mig kändes boken lite lång. Men om man inte har läst så många liknande böcker, så är den säkert bättre.

  Men den var ändå kul att läsa. Och själv har jag ju alltid gillat Rolling Stones. Ett helt otroligt band, som snart har spela... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Livet