Michelle Obama : en biografi av Liza Mundy (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
237
Utgivningsdatum
2009-05-29
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Patrik Hammarsten
Originaltitel
Michelle
Dimensioner
215 x 143 x 22 mm
Vikt
460 g
SAB
Lz Obama, Michelle
ISBN
9789113022239
Michelle Obama : en biografi av Liza Mundy (inbunden)

Michelle Obama : en biografi av Liza Mundy

Inbunden Svenska, 2009-05-29

Slutsåld

Hon är rolig och vass, varm och rättfram, empatisk och krävande - och Barack Obamas mest inflytelserika rådgivare. Men vem är egentligen kvinnan som Barack kallar "bossen"?

Liza Mundys målar i Michelle Obama ett intimt och avslöjande porträtt av denna starka kvinna och låter oss möta det mest dynamiska paret i dagens politik. Michelle är en välorganiserad pragmatiker; Barack charmören som inte plockar upp strumporna från golvet men som siktar mot stjärnorna.
Michelle Obama växte upp i en arbetarklassfamilj i Chicagos södra del. Föräldrarna ingöt tidigt i henne hur viktigt det var att studera och att ge tillbaka till samhället. Under 60- och 70-talets USA var rasmotsättningarna fortfarande starka, men Michelle lyckades ändå komma in på Chicagos kommunala skola för högpresterande elever. Själv säger hon att det inte var förrän hon började studera på Princeton som hon upplevde att färgen på hennes skinn gjorde henne annorlunda och underlägsen.
Mundy beskriver hur Michelle träffade Barack Obama och hur hennes livsval skapat den hon är i dag: En behärskad och lugn kvinna som är den första afro-amerikanska presidenthustrun, en samhällsledare, en sjukvårdsdirektör, och en mamma som ständigt kämpar för kvinnor, barn och andra i samhället utsatta personer eller grupper.
I denna mycket välskrivna biografi baserad på intervjuer med mer än ett hundra personer - inkluderat en med Michelle Obama själv - fångar Mundy den komplexitet och det anmärkningsvärda och otroliga liv Michelle Obama har levt och lever.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Michelle Obama : en biografi av Liza Mundy