Cold Spring Harbor (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Norstedts Klassiker
Antal sidor
199
Utgivningsdatum
2011-09-09
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Kerstin Gustafsson
Originaltitel
Cold Spring Harbor
Dimensioner
215 x 143 x 17 mm
Vikt
400 g
SAB
Hce
ISBN
9789113022482
Cold Spring Harbor (inbunden)

Cold Spring Harbor

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2011-09-09

Slutsåld

I Richard Yates sista roman kretsar allt kring den lilla staden Cold Spring Harbor. Idylliskt ligger den där på Long Islands norra sida och lockar turister och sommarboende.

Charles Shepard är pensionerad arméofficer som ännu har svårt att dölja sin besvikelse över att aldrig ha fått chansen att bli något stort under första världskriget. När nu ännu ett världskrig är i faggorna så är det redan för sent. Han är avpolleterad och glömd. Hans alkoholiserade hustru är inte heller sen att påminna honom om hans tillkortakommanden.
Deras son Evan gifter sig tidigt, ett äktenskap som får katastrofala följder. Men en tid därefter träffar han Rachel Drake och bestämmer sig för att hoppa över college och istället gifta sig på nytt och flytta in hos henne och hennes familj. Lyckan blir dessvärre kortvarig även denna gång, inte minst för att Evan har svårt att anpassa sig.
Men hela tiden hyser både Evan och Rachel en stilla förhoppning om att med bara lite tur så kommer allt att bli bättre. Det enda som behövs är en andra chans. Och varför skulle det inte kunna hända några kantstötta personer i Cold Spring Harbor när det händer så många andra människor på så många andra platser i världen?

Richard Yates slog igenom med sin debutroman Revolutionary Road, även om det riktigt stora genombrottet kom långt efter hans död. Numera ses hans sparsamma, skärskådande prosa med knivskarpa dialogskiften som stilbildande för den amerikanska nittonhundratalsprosan. Cold Spring Harbor från 1986 blev den sista romanen Richard Yates färdigställde före sin död.
Cold Spring Harbor presenteras nu för första gången på svenska, med ett nyskrivet förord av Anne Swärd.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Cold Spring Harbor