Ämnesdidaktik - en undervisningskonst
Fler böcker inom
Språk
Odefinierat språk
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2010-01-01
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
205 x 158 x 15 mm
Vikt
360 g
SAB
Eab
ISBN
9789113022819
Ämnesdidaktik - en undervisningskonst

Ämnesdidaktik - en undervisningskonst

(4 röster)
Odefinierat språk, 2010-01-01

Slutsåld

Detta är en grundbok som svarar mot det behov av ämnesdidaktiska kunskaper som tydligt uttrycks i propositionen till ny lärarutbildning.

Undervisning innebär en förändring av ett ämnesinnehåll. I ämnet finns en didaktisk möjlighet eller undervisningspotential som kan förverkligas i undervisning. En central del av lärarens skicklighet ligger i förmågan att förverkliga denna möjlighet och identifiera undervisningspotentialen. Författarna presenterar en modell för ämnesdidaktik som stödjer lärare och blivande lärare i deras undervisningsgärning. Modellen är nyskapande och visar hur viktigt samspelet mellan det konkreta och det abstrakta är för att lärande ska ske. Undervisning definieras som en kooperativ konst; bland annat betonas vikten av samspel mellan lärare och elev. Modellens delar exemplifieras med verkliga undervisningssituationer. Teori och praktik blir till en helhet. Modellen blir det analysverktyg som hittills har saknats. Boken syftar till att lärarstuderande ska uppnå en tydlig professionalisering.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Fler böcker av författarna

  • Mentorskap i skola och förskola

    Ylva Ståhle, Agneta Bronäs, Inger Eriksson, Birgitta Hammarström Lewenhagen, Viveca Lindberg

    Möjligheter med det nya mentorskapet Vad innebär det att vara en professionell lärare eller förskollärare? Mentorn som kollega och bedömare, hur går det ihop? Vilket ansvar har rektor och förskolechef under introduktionsåret? Dessa och många andra...