Norstedts stora franska ordbok : fransk-svensk, svensk-fransk (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
1600
Utgivningsdatum
2012-10-30
Upplaga
3
Förlag
Norstedts
Dimensioner
244 x 182 x 60 mm
Vikt
1880 g
SAB
Fj(x),Fc(x),443.397
ISBN
9789113022901

Norstedts stora franska ordbok : fransk-svensk, svensk-fransk

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Kartonnage, Svenska, 2012-10-30
445 kr
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Norstedts stora franska ordbok är den största och mest heltäckande franska ordboken på den svenska marknaden. Denna tredje uppdaterade upplaga innehåller 145 000 ord och fraser, en ökning med cirka 3 000 jämfört med föregående upplaga.

Ordboken innehåller en fransk-svensk och en svensk-fransk del. I boken presenteras ett ord- och frasförråd som speglar språken i hela deras bredd, från allmänspråk till fackspråk, från vardagligt till formellt eller specialiserat.
I den svensk-franska delen finns böjningsuppgift vid alla uppslagsord som är substantiv, adjektiv och verb. I den fransk-svenska delen anges uttal vid alla uppslagsord. Norstedts stora franska ordbok räcker mycket långt vid översättning till och från franska och den vänder sig till såväl avancerade användare som studerande. Den är ett aktuellt och innehållsrikt, men ändå lätthanterligt, referensverk.

Norstedts stora franska ordbok ingår i Norstedts välkända sortiment av kvalitetsordböcker framtagna i samarbete med Svenska Akademien, Språkrådet, framstående representanter för olika universitetsinstitutioner med flera. Förlaget förenar traditionellt lexikografiskt kunnande med långt utvecklad kompetens inom modern språkteknologi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Norstedts stora franska ordbok : fransk-svensk, svensk-fransk
 2. +
 3. Norstedts lilla franska ordbok - Fransk-svensk/Svensk-fransk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Norstedts lilla franska ordbok - Fransk-svensk/... av Håkan Nygren (häftad).

Köp båda 2 för 673 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Norstedts stora franska ordbok : fransk-svensk, svensk-fransk. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Allt som behövs
  Christian Thomasson, 24 september 2017

  Den är komplett. Lätta att hitta, slå upp i princip vad som helst. Dessutom finns ett antal kapitel om smått och gott som kan användas i vardagen!

 2. Fyller sin funktion!
  Anni, 4 december 2014

  När våra döttrar började läsa franska i skolan, kände jag tydligt att våra gamla tunna svensk-fransk-svenska lexikon inte räckte till. Eftersom jag kände till detta lexikon från mitt arbete som lärare i svenska för invandrare och sett att översättningarna är mycket gedigna och omfattande var valet lätt när vi skulle uppdatera vår egen bokhylla. Vi är inte besvikna. Detta lexikon fyller sin funktion.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Norstedts stora franska ordbok : fransk-s...