Norstedts stora franska ordbok : fransk-svensk, svensk-fransk (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
1600
Utgivningsdatum
2012-10-30
Upplaga
3
Förlag
Norstedts
Dimensioner
240 x 170 x 50 mm
Vikt
1695 g
SAB
Fj(x),Fc(x),443.397
ISBN
9789113022918
Norstedts stora franska ordbok : fransk-svensk, svensk-fransk (häftad)

Norstedts stora franska ordbok : fransk-svensk, svensk-fransk

(9 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2012-10-30

Slutsåld

Norstedts stora franska ordbok är den största och mest heltäckande franska ordboken på den svenska marknaden. Denna tredje uppdaterade upplaga innehåller 145 000 ord och fraser, en ökning med ca 3 000 ord och fraser jämfört med föregående upplaga.

Ordboken innehåller en fransk-svensk och en svensk-fransk del. I boken presenteras ett ord- och frasförråd som speglar språken i hela deras bredd, från allmänspråk till fackspråk, från vardagligt till formellt eller specialiserat. I den svensk-franska delen finns böjningsuppgift vid alla uppslagsord som är substantiv, adjektiv och verb. I den fransk-svenska delen anges uttal vid alla uppslagsord.
Norstedts stora franska ordbok räcker mycket långt vid översättning till och från franska och den vänder sig till såväl avancerade användare som studerande. Den är ett aktuellt och innehållsrikt, men ändå lätthanterligt, referensverk. Boken har ett prisvärt utförande med mjuka pärmar. Denna utgåva har samma innehåll som hårdbandsutgåvan; det är bara bandformen och priset som skiljer dem åt.

Norstedts stora franska ordbok ingår i Norstedts välkända sortiment av kvalitetsordböcker framtagna i samarbete med Svenska Akademien, Språkrådet, framstående representanter för olika universitetsinstitutioner med flera. Förlaget förenar traditionellt lexikografiskt kunnande med långt utvecklad kompetens inom modern språkteknologi.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Norstedts stora franska ordbok : fransk-svensk, svensk-fransk. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Vid bokläsning på franska är ordboken jättebra, många...
    Charlotte, 10 juli 2013

    Vid bokläsning på franska är ordboken jättebra, många idiom som används i det gängse språket. Nackdelen är formatet. Sitt vid ett bord!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Norstedts stora franska ordbok : fransk-s...