Arholma-Landsort med Gotland : din guide till skärgårdens öar, gäst- och naturhamnar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Serie
Nautiska biblioteket
Antal sidor
449
Utgivningsdatum
2010-03-02
Upplaga
4
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Hanes, Malcolm (foto)
Dimensioner
241 x 173 x 25 mm
Vikt
1050 g
SAB
Ncaal.08,Ncbf.08,Prcd-caal,Prcd-cbf
ISBN
9789113023397
Vanliga sökord
sjökort
Arholma-Landsort med Gotland : din guide till skärgårdens öar, gäst- och naturhamnar (häftad)

Arholma-Landsort med Gotland : din guide till skärgårdens öar, gäst- och naturhamnar

(18 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad Svenska, 2010-03-02

Slutsåld

Den populära hamnguiden Arholma-Landsort med Gotland kommer i en ny, uppdaterad och utvidgad utgåva under våren 2010.

Arholma-Landsort med Gotland kombinerar såväl naturhamnar som gästhamnar med öarnas historia, sevärdheter, affärer, krogar, museer med mera.
I boken finns detaljerad information om natur- och gästhamnar. Lars Granath och Hydrographica presenterar cirka 230 flygfototolkade och fältmätta naturhamnar på 166 specialritade sjökort i skalor från 1:3 000 till 1:10 000, alla med förklarande text som beskriver angöring och lämplighet vid olika väderförhållanden.
Flygfoton över varje gästhamn gör det lätt hitta gästhamnsplatserna. 72 gästhamnar har flygfotograferats och kompletterats med aktuell information om hamnarnas service. Ett tjugotal nya gästhamnskartor anger djup och förtöjningsmöjligheter. Nya lokalkartor ger snabb orientering över flera tätområden.
Boken behandlar också ämnen som naturreservat och skyddsområden, fiske och jakt, båtcharter, skärgårdsväder och sjösäkerhet.
Arholma-Landsort med Gotland är mycket mer än en komplett hamnbok. Med sitt intressanta innehåll och fotografen Malcolm Hanes vackra flygbilder vänder sig boken inte bara till båtfolket, den förnöjer även alla andra som vistas eller bor i "världens vackraste skärgård".

 • Cirka tjugo nyritade kartor över naturhamnar längs kuststräckan.
 • Elva nya lokal- och gästhamnskartor som anger djup och förtöjningsmöjligheter.
 • Uppdaterad information om skärgårdens hamnar, krogar, sevärdheter med mera.
 • Visa hela texten

  Kundrecensioner

  Det finns 4 recensioner av Arholma-Landsort med Gotland : din guide till skärgårdens öar, gäst- och naturhamnar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Bra båtplanering

   Bra och prisvärd, när man ska planera sin båttid i skärgården, med många detaljer som ger bättre förutsättningar för en bra vistelese ute på havet.

  2. Rätt komplett!
   Lars Niklas Levin, 12 augusti 2015

   Har hjälpt mig hitta till nya ställen! Precis vad jag hoppades på. Nu börjar denna bok vara några år, men är inte så mycket som ändrats. Ett exempel är Lökholmen, vid Sandhamn. Där finns numera restaurang. Boken säger att det inte finns. Så en uppdaterad upplaga skulle kunna vara på plats.

  3. Jättebra för att hitta natturhammar

   Boken visar många områder där det går bra att lägga till med båten. Boken detaljerar väldigt bra ur olika naturhamn ser ut.

  4. Vi gick på djupangivelserna i boken och grundstötte...
   Erik bergström, 9 juli 2013

   Vi gick på djupangivelserna i boken och grundstötte inne i hamnen. Det stod 2 meter i hamnen, våran båt sticker 1,75... Och det var normalt vattenstånd, faan va kasst! Skit i och skriva ut djupen om man inte är säkra. Pratade med en annan skeppare i hamnen som gjort samma misstag i en annan vik, dvs litat på att djupangivelserna är ok. Revidera!

  Visa alla 4 recensioner

  Fler böcker av författarna