Romanov : den sista tsardynastin 1613-1918 (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
961
Utgivningsdatum
2017-03-13
Förlag
Norstedts
Översättare
Hans O Sjöström
Originaltitel
The Romanovs
Dimensioner
60 x 230 x 70 mm
Vikt
1532 g
SAB
Ldz Romanov,Kma.4
ISBN
9789113023939
Romanov : den sista tsardynastin 1613-1918 (inbunden)

Romanov : den sista tsardynastin 1613-1918

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden, Svenska, 2017-03-13
247
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast onsdag 20 december kl. 22:30 med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Ätten Romanov var den framgångsrikaste dynastin i modern tid och erövrade enorma områden tills den styrde över en sjättedel av jordens yta. Hur kunde en enda familj förvandla ett krigshärjat furstendöme till världens största imperium? Och hur kunde de förlora alltsammans?

Detta är den ingående berättelsen om tjugo tsarer och tsaritsor drabbade av genialitet och galenskap, befläckade av samvetslöst dödande och sexuell dekadens. Den avslöjar en hemlig värld av gränslöst självhärskardöme, hänsynslöst imperiebygge och palatsintriger.

Den är skriven med en bländande litterär säkerhet och hämtar material ur ny arkivforskning. Så blir Romanov en fängslande berättelse om seger och tragedi, kärlek och död, en allmän studie av makt och ett viktigt porträtt av det imperium som fortfarande präglar dagens Ryssland.

Ätten Romanov styrde Ryssland som tsarer under 300 år (1613-1918). Det var en släkt som bestod av störda och lysande begåvade självhärskare som med hänsynslös personlig kraft lyfte ett område som ödelagts av inbördeskrig till ett mäktigt självständigt imperium som dominerade Europa.
Peter den store - en mordisk, berusad tyrann, fysisk jätte, politisk reformator och härskargeni - och Katarina den stora - den passionerade tyska prinsessan som avsatte sin egen make och blev en enastående politisk ledare av en guldålder - var Rysslands två främsta regenter och är ett par av dem som skildras i Montefiores nya bok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Romanov : den sista tsardynastin 1613-1918
 2. +
 3. Stor var Lenin...: en massmördare och hans statskupp

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stor var Lenin...: en massmördare och hans stat... av Kjell Albin Abrahamson (inbunden).

Köp båda 2 för 462

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Romanov : den sista tsardynastin 1613-1918. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Kunskapskälla
  bengt andersson, 20 april 2017

  För den, liksom jag, endast har allmänna kunskaper om Rysslands historia är denna bok en kunskapskälla att ösa ur. Bokens omfång och innehåll ställer stora krav på sin läsare. För att kunna tillgodogöra mig innehållet läste jag den "bit för bit" . Håll ut och Du blir kunskapsmässigt rikligt belönad.

  Bengt Andersson
  Partille

 2. Ryskt imperiebyggande
  Dhana Deshnoor, 3 april 2017

  Är man insöad på Ryssland som jag är, så är det en fröjd att läsa den brittiske historikern Simon Sebag Montefiores senaste bok Romanov. Den sista tsardynastin (Norstedts). Med en gedigen kunskap låter han oss stifta bekanskap med en av världens mäktigaste imperier under 300 år - och detta på ett vackert språk som inte alls känns akademiskt torrt och tråkigt. Man lär känna dårar och genier, man får delta i palatsintriger och sexuella utsvävningar (nej, allt var verkligen inte bättre förr!) oc... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Romanov : den sista tsardynastin 1613-1918