Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2010-03-23
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Gawell, Charlotte (foto)
Dimensioner
245 x 175 x 25 mm
Vikt
680 g
SAB
Vp
ISBN
9789113023953
Lisens indiska spa : med inspiration från Ayurveda (inbunden)

Lisens indiska spa : med inspiration från Ayurveda

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2010-03-23

Slutsåld

Doftande kryddor, färgstarka blommor, skimrande oljor och saftiga frukter - det är de ingredienser som Lisen Sundgren använder i sitt indiska spa för harmoni, skönhet och inre balans.

Med inspiration från sina resor och spabehandlingar i Indien och från läran om ayurveda beskriver Lisen hur man på ett enkelt sätt kan skapa ett indiskt spa i sitt eget badrum. I Indien använder man ofta kryddiga skrubbar för rengöring och vegetabiliska oljor som ger huden näring. Oljorna används bland annat i en avslappnande oljemassage, abhyanga, som kan följas av en indisk ångbastu med doft av kanel och citron. Boken innehåller en stor mängd recept på sinnliga skrubbar, bad och ångbad, örtoljor och ansiktsmasker, men också på smoothies och andra drycker som är goda att smutta på medan man spaar. Recepten är anpassade efter de råvaror som finns hos oss i Sverige. Här finns allt från enkla skönhetstips till recept för en hel indisk badcermoni som kan få det enklaste badrum att te sig som ett indiskt palats.

Liksom i hennes tidigare bok är recepten indelade i ett kapitel med grundrecept och fyra kapitel med olika huvudteman: blommor, kryddor, oljor och frukter. En ansiktsmask med sandelträ, en papayakräm som återfuktar och gör huden len och en kroppsskrubb med gurkmeja och yoghurt är några exempel på recept i boken. Den avslutas med en beskrivning av alla råvaror som används.
Boken är fackgranskad av en välkänd Ayurvedaterapeut, Manoj Krishnan Nair.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Lisens indiska spa : med inspiration från Ayurveda. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk! Jag gjorde min spa direkt på kvällen....
  iréne westin, 29 april 2013

  Fantastisk!
  Jag gjorde min spa direkt på kvällen. Kokade ris och tog vara på vattnet.....tillsatte kryddor och tvättade mig med....en upplevelse....lyxigt!
  Hennes bok ger så mycket! Senare tvättade jag håret och torkade det över en korg av rökelse, kan det bli bättre????
  Jag älskar det!

 2. Lisens indíska spa: med inspiration från Ayurveda är...
  Inanna, 26 april 2013

  Lisens indíska spa: med inspiration från Ayurveda är en liten bibel för naturlig hud- och kroppsvård. Det är härligt att kunna göra en härligt doftande behandling med sådana saker som man ändå har i köket eller kan köpa i hälsokostaffären. En påminnelse om att vi bör vara lika noga med det som vi använder på hud och hår som det vi äter... Bilderna är inspirerande och underbart färgmättade. Det är exotiskt, samtidigt som det är helt möjligt att åstadkomma hemmavid!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Lisen Sundgren

Bloggat om Lisens indiska spa : med inspiration från...