Valpvardag : en bra start på ett långt hundliv (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Hand med hund
Antal sidor
96
Utgivningsdatum
2010-01-05
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Görnerup, Gerry (foto)
Dimensioner
215 x 175 x 13 mm
Vikt
380 g
SAB
Qdfja
ISBN
9789113024202
Valpvardag : en bra start på ett långt hundliv (kartonnage)

Valpvardag : en bra start på ett långt hundliv

(1 röst)
Kartonnage Svenska, 2010-01-05

Slutsåld

"Min valp är aggressiv och biter på mina händer, vad ska jag göra?" Så lyder den absolut vanligaste frågan som nya hundägare ställer, enligt hundpsykologen Yrsa Franzén-Görnerup. I Valpvardag ger hon praktiska tips för livet med valpen.

Under valpens första år finns det mycket man kan göra för att förebygga problem. Det gäller bara att veta vad man ska vara observant på. Viktigt är att lägga en god grund som hjälper hunden att klara av de svårigheter och utmaningar som den kan möta senare i livet.
En fostran med få regler och fasta rutiner ger den växande hunden trygghet och stadga i tillvaron - och massor med positiv erfarenhet. Det som missas under uppväxten, framför allt under valpens första månader hos uppfödaren, går aldrig att ta igen fullt ut. Därför ska man som blivande valpköpare vara noggrann med varifrån man väljer att köpa sin nya familjemedlem.
Att välja en ras som passar den egna personligheten och de aktiviteter man är intresserad av är A och O för en harmonisk samvaro mellan hund och människa. Att låta det ta sin tid, ta reda på så mycket man kan och träffa så många hundar som möjligt av de raser man kan tänka sig brukar vara väl använda timmar. Allt för att livet med hund ska bli så positivt som man har förväntat sig när man först började drömma om den lilla valpen.
I Valpvardag ger Yrsa Franzén-Görnerup många praktiska tips på hur man ska hamna rätt i val och fostran av sin valp. I de återkommande avsnitten "Ur verkligheten" delar hon med sig av sina erfarenheter av egna och andras hundar, både positiva och negativa. I boken finns också en mängd tipsrutor, faktarutor och "fyll i-uppgifter" där man kan följa den egna valpens utveckling.
Det pedagogiska upplägget i bild och text känns igen från de tidigare böckerna i Hand med Hund-serien.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Valpvardag : en bra start på ett långt hu...